INTERVJU ODBOJKA

KAŠ intervju: Prevagnula ljubav i motiv prema odbojkaškom sportu!

“Kako bi se ekipa osjećala kad bi joj trener bio pesimist?! Optimist sam, jer se dobro radi j i jer sam svjestan da imamo kvalitetnu ekipu. Mislim da je pred nama lijepa budućnost”, kaže trener Goran Zec.

Odbojkašice u punom su zamahu pripremajući se za prvenstvo u 1. Hrvatskoj odbojkaškoj ligi koje počinje 10. kolovoza. U Doris Barić su dobile i značajno igračko pojačanje. Bila je najučinkovitija napadačica Superlige, pa se može naslutiti da u novu natjecateljsku sezonu karlovačke odbojkašice ulaze s velikim ambicijama. Izazov je ogroman. Cilj je dohvatiti Superligu! O svemu tome razgovarali smo s trenerom karlovačkih odbojkašica Goranom Zecom.

– Djevojke su se zaželjele odbojke. Zadovoljan sam dosadašnjim dijelom priprema, radili smo vrlo ozbiljno i kvalitetno, odradili puno toga, djevojke su napredovale. Dobili smo i ozbiljno pojačanje. Barić je iskusna igračica koja nam puno znači. Sada imamo ono što nama treba. Djevojke hoće raditi, mislim da su napredovale pojedinačno i ekipno – započinje razgovor Goran Zec, mlad i ambiciozan trener karlovačkih odbojkašica.

U Karlovcu se oduvijek igrala dobra odbojka?
– Tako je, prvo je muška ekipa bila jaka, sada je isto kod djevojaka. Uglavnom se igralo besplatno ili za sitni honorar, igralo se iz ljubavi prema tom sportu. Doris je rekla da je k nama došla zato što se u Karlovcu dobro radi. Mislim da su sportski motivi prevagnuli kod dolaska Barić u naš klub. To mi je dobar znak!

Dobro je i to što je ekipa ostala na okupu?
– Rješavamo to korak po korak. Sve su naše djevojke ostale u klubu. Kao u zlatno doba karlovačke odbojke djevojke koje su na fakultetu prevozit će ih kombi svakodnevno iz Zagreba u Karlovac i obratno. To je samo pola sata vožnje. Bitno je da će sve biti na okupu, da ćemo zajedno trenirati i igrati. Cilj nam je svaki trening i svaku utakmicu odraditi sto posto.

Trenirate u dvorani OŠ Dubovac, a utakmice igrate u Sportskoj dvorani na Rakovcu. Zar ne bi bilo bolje da trenirate i igrate u dvorani na Rakovcu?
– Za sada treniramo samo u Sportskoj jer su druge dvorane nažalost zatvorene za klubove. Kad se otvore vidjet ćemo kako će biti. Naravno da bi bilo dobro trenirati i igrati u istoj dvorani, a s druge strane zimi je ŠSD toliko hladna da se sportaši mogu lako razboljeti od hladnoće. Nikako mi nije jasno da se problem grijanja ne može riješiti tolike godine.

Kako se nogometaš snašao na čelu odbojkaškog kluba?
– Predsjednik Đuka Batinić stvarno radi puno za Klub. Jako smo zadovoljni s njime, napravio je velik posao za žensku odbojku. On je veliki sportaš i tako mu je svejedno u kojem će sportu raditi.

Ove sezone je liga proširena na 12 klubova. Neće biti lako?
– Naravno da neće, nikad nije bilo lako. Liga je jaka, mi smo se prošle godine borili za ostanak. No, treba biti skroman, poštivati druge ekipe i gledati svoj cilj. Radimo na tome. Možete računati da ćemo na svakoj utakmici dati sve od sebe.

Mislite da je moguće dohvatiti Superligu?
– Da, apsolutno je to moguće. Svi smo profesionalci u glavama, od vodstva kluba, trenera do djevojaka. Dolaze i mlađe dobne kategorije koje će popuniti ekipu.

Dobro je što ste optimist?
– Oduvijek sam takav. Kako bi se ekipa osjećala kad bi joj trener bio pesimist?! Optimist sam, jer se dobro radi j i jer sam svjestan da imamo kvalitetnu ekipu. Mislim da je pred nama lijepa budućnost.

Ženski odbojkaški klub Karlovac trenutno ima šest natjecateljskih selekcija, broji oko 190 djevojaka. Uz Gorana i Irenu Zdjelar na školovanju je još četiri trenera. Glavni treninzi su u dvorani „Mihajla Prezelja Mitile“ na Dubovcu, tri termina tjedno su u dvorani Tehničke škole Karlovac, jedan termin za školsku djecu je u školi na Banija.

U školi ženske odbojke ima sve više mladih djevojaka koje žele igrati odbojku?
– U zadnjih par godina jako smo se digli. Ponosan sam što većina igračica naše seniorske ekipe dolaze iz naših redova, naše sportske škole. Druga ekipa su djevojke rođene 2006. i 2007. godine, u idućoj će sezoni igrati u 3. Hrvatskoj odbojkaškoj ligi. To je naša odbojkaška budućnost. Imamo puno razloga biti zadovoljni – zaključuje ovaj razgovor Goran Zec, profesionalni trener na plaći OK Karlovca koji nije razočarao povjerenje onih koji su mu povjerili na vođenje žensku odbojkašu ekipu Karlovca.

Razgovarao: Marijan Bakić Foto: Facebook