ODBOJKA

EuroVolley: Europska smotra dolazi u Hrvatsku!

Zadar, Beograd, Plovdiv i Cluj-Napoca potvrđeni su za gradove-domaćine Europskog prvenstva za odbojkašice, koje će igrati se od 18. kolovoza do 4. rujna ove godine, uz sudjelovanje 24 najbolje ekipe u Europi, potvrdio je Europski odbojkaški savez (CEV).

Ova četiri grada i njihove matične države – Srbija, Bugarska, Hrvatska i Rumunjska – pokušat će ponoviti, pa čak i premašiti uspjeh postignut izdanjem Europskog prvenstva iz 2019. godine, čiji su domaćini bili Turska, Poljska, Mađarska i Slovačka.

Zadar će doživjeti pravo odbojkaško ljeto sljedeće godine, jer prije nego što EuroVolley dođe u grad, u svibnju bi trebao biti domaćin kvalifikacija za EURO odbojkaša, kao i ženski FIVB Challenger Cup. Zadar nikada prije nije bio domaćin odbojkaškog natjecanja tako visokog profila – iako je Hrvatska bila domaćin izdanja EuroVolleya 2005 u Zagrebu i Puli, a davne 1975. godine Rijeka je bila je među onima koji su ugostili i žensko Europsko prvenstvo.

– Osigurali smo partnerstvo četiri grada čiji stanovnici tradicionalno jako vole sport općenito i odbojku, točnije izdanje EuroVolleya 2021. nastavit će trend koji smo postavili u 2019. godini, dovodeći elitnu odbojku u neviđen broj zemalja, koje udružuju snage kako bi pružile vrhunski odbojkaški spektakl i iskustvo. Želim zahvaliti odgovarajućim nacionalnim i gradskim vlastima na podršci i nadam se da će, ako uspijemo staviti pandemiju pod kontrolu, što veći broj stranih navijača moći otputovati u ove gradove kako bi podržali svoje omiljene ekipe i uživali u vrhunskoj odbojci – rekao je predsjednik CEV-a Aleksandar Boričić.

Izvor: HINA