NOGOMET

Zlatko Dalić zagrmio na FIFA-u: ‘Hrvatska zaslužuje više respekta!’

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić i krilni napadač Vatrenih Ivan Perišić gostovali su na press-konferenciji dan prije utakmice Hrvatske i Kanade u drugom kolu Svjetskog prvenstva 2022.

Kanadski izbornik je rekao što je rekao. Kako biste mu odgovorili?

  • Hrvatska reprezentacija zaslužuje respekt. Ona je to zaslužila svojim ponašanjem i rezultatima. Mi smo osvojili dvije medalje u zadnje 24 godine. Tko to ima? Samo velesile Njemačka, Francuska, Brazil… Nisam to htio to komentirati, ali ni to da Hrvatska igra u 13 sati nije pokazatelj respekta koji zaslužujemo. Pa, mi smo drugi na svijetu. Engleske, Njemačka, Brazil i ostale velike reprezentacije ne igraju u to vrijeme. Mi imamo respekt prema svima, i prema Belgiji i prema Kanadi, a očekujemo da i drugi imaju prema nama.

Kako je izbornik vidio Kanadu?

  • Već u pripremi smo rekli da je to ozbiljna reprezentacija. Ako je prva u kvalifikacijama ispred SAD-a i Meksika, onda je to kvalitetna reprezentacija. I protiv Belgije bili su dobri, zaslužili su više od poraza. Uložili su puno truda i energije. Dosta je tih takozvanih malih reprezentacija koje pružaju dobre partije. Pogledajte Saudijsku Arabiju i Japan, pa SAD protiv Engleske. Možda je dobro što je SP došlo u ovoj fazi sezone. Trkački su svi top.

Perišić poručio Kanađanima: “Vidimo se na travnjaku!”.

Izvor: Gol.hr