NOGOMET

ZAGREB: Limači NK Ilovac opet uspješni, zauzeli 3. mjesto na turniru u Zagrebu

Dvodnevni 15. Limač – Zagić Ljetni kup 2022 održan je na terenu NK ZET u Zagrebu. Riječ je o turniru koji okuplja respektabilne klubove u kategorijama U-9 i U-11 iz Zagreba, Zagrebačke županije i okolice.

Prstići trenera Thomasa Valentića te limači trenera Vite Vratarića iz NK Ilovac kao jedini na turniru iz Karlovačke županije zabilježili su dobre nastupe i rezultate. No, najuspješniji su bili Limači koji su nakon prolaska grupne faze u polufinalu poraženi od NK Rudeša, dok su u utakmici za 3. mjesto pobijedili ŽNK Sutla Laduč.

Za Limače NK Ilovac nastupili su: Jakov Acketa, Marin Tomačić, Luka Kostanjšek, Loris Mesec, Luka Žužinjak, Ivan Rizzi, Fran Požar, Jan Pauli, Lukas Čurjak, Roko Kuzman, Bruno Paulić te Dino i Bruno Grbiniček.


SJAJAN TURNIR U MALOM KURILOVCU, OVDJE SE RAĐAJU NEKE NOVE ZVIJEZDE

Veliki transfer jednog dana možda čeka i nekoga od 600 klinaca koji su ovoga tjedna demonstrirali svoje nogometne vještine u Kurilovcu nedaleko od Velike Gorice.

Tamo je održan Alpas kup na kojem je sudjelovalo 40 momčadi iz devet europskih zemalja, među njima i pomladak Hajduka, Dinama, Juventusa, Milana i mnogih drugih. Sunčanu nedjelju s njima je provela i naša ekipa.

Dinamo, Zvezda, Verona, Maribor – zvuči kao skupina Europske lige, ali ipak smo samo u malenom Kurilovcu pored Velike Gorice gdje se okupila sama krema nogometnog U-10 uzrasta. Povod – već tradicionalni Alpas kup.

Tko je na kraju osvojio turnir, to nije niti bitno. Bitno je da su ova djeca, a i njihovi roditelji, proveli nezaboravnih tjedan dana u Kurilovcu.