NOGOMET

ZADIRKIVANJA: Lokomotiva nakon poraza objavila svoju ljestvicu kao odgovor na Dinamovo ismijavanje

Ovog vikenda su nešto medijskih minuta dobile i osobe koje vode društvene mreže u Dinamu. Naime, nakon pobjede Dinama protiv Gorice i poraza Hajduka u Koprivnici na društvenim mrežama zagrebačkog kluba osvanula je neobična ljestvica.

Klubove su, umjesto grbovima, ilustrirali emotikonima, pa je Dinamo dobio lavića, Rijeka pomalo prijateljski val i sidro, Osijek Pinokija, a Hajduk vanzemaljca. Naravno, Pinokio je aluzija na situaciju kada je igrač Rijeke Drmić prozvao bivšeg trenera Modrih Nenada Bjelicu nakon otkazivanja utakmice zbog pojave COVID-a u osječkom klubu, dok je vanzemaljac podsjetnik na ispadanja Hajduka od Gzire i tadašnjeg naslova u Slobodnoj Dalmaciji, koji je ušao u povijest.

Iako slična zadirkivanja na društvenim mrežama nisu strana u Europi, Dinamova ljestvica dobila je negativne odjeke u javnosti, čak i od medija izrazito sklonih i bliskih maksimirskom klubu.

Lokomotiva je pak na neki način poslala drugačiju poruku. Oni su jučer izgubili u Puli od Istre 1961, a potom su objavili ljestvicu s imenima klubova, ali uz poruku #RespectYourRivals, u prijevodu ”poštuj svoje rivale”. Jedini emotikon bio je vlak koji simbolizira njihov klub.

Izvor: GOL.hr Foto: Facebook