NOGOMET

WALES – HRVATSKA Evo zašto Vatreni ne smiju izgubiti

Hrvatska gostuje kod Walesa ove nedjelje. Utakmica počinje u 20.45 uz prijenos na Novoj TV i gol.hr-u, a od 20 sati možete pratiti specijalnu emisiju.

Još tri utakmice ostale su do kraja kvalifikacija za Euro 2024. Hrvatska nakon poraza od Turske u Osijeku sada mora biti jako oprezna na gostovanju u nedjelju u Cardiffu protiv Walesa. Utakmica počinje u 20:45 uz prijenos na Novoj TV i gol.hr-u, a od 20 sati možete pratiti našu specijalnu emisiju.

Nakon šokantnog gola u sudačkoj nadoknadi u 1. kolu na Poljudu, nadamo se kako Wales više neće raditi probleme Vatrenima. Tada su uzeli bod, a sada žele sva tri. Pobjeda bi Walesu donijela veliku priliku da izbori Euro kroz plasman među prve dvije reprezentacije u grupi. Vatrenima je pak dovoljan bod uz dvije pobjede u studenom protiv Latvije i Armenije. Poraz bi Hrvatskoj sasvim zakomplicirao stvari koje smo objasnili u kalkulacijama pred nedjeljni susret. No, vjerujemo kako Wales nema tu snagu te kako će Vatreni bez previše drame otići na Euro u Njemačku.

Izbornik Zlatko Dalić morat će do nedjelje naći rješenje za problem u napadu. Hrvatska nije postigla gol igrajući bez dosad ključnih igrača poput Perišića i Kramarića, a neće opet biti ni Ivanušeca. Ono što ohrabruje je i mogući nastup nedovoljno oporavljenog Brune Petkovića koji se silom prilika ukazao na Opus Areni unatoč ozljedi zadnje lože koja ga muči već tjednima. Hoće li takav Petković biti dovoljno spreman za jaki ritam u Cardiffu, vidjet ćemo. Priliku su u Osijeku dobili Josip Brekao i Petar Musa. Ne možemo reći kako su dostojno zamijenili udarne napadačke igle Vatrenih, ali nije to ni tako lako. Promjene bi se mogle dogoditi na bekovskim pozicijama gdje bi Juranović i Sosa trebali zamijeniti Stanišića i Barišića koji su startali protiv Turske.

Izvor: Gol.hr