NOGOMET

VATRENA BRONCA: Hrvatska slavi broncu, Gvardiol i Oršić čudesnim golovima ispisali povijest!

Najstariji katarski stadion Khalifa ponovo se pokazao sretnim za hrvatsku nogometnu reprezentaciju, a nakon slavlja protiv Kanade, Vatreni su na ovom stadionu pobijedili i Maroko u susretu za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu.

Bio je to i drugi hrvatsko-marokanski okršaj na SP-u. Iste su reprezentacije otvorile World Cup ogledom na Al Baytu bez golova. Zanimljivo, jedine su to dvije hrvatske pobjede na ovom World Cupu unutar 90 minuta. U drugom kolu na Khalifi je “pala” Kanada sa 4-1, a u susretu za broncu i Maroko sa 2-1.


HRVATSKA – MAROKO 2:1 (Gvardiol 7‘, Oršić 42‘/Dari 9‘)
DOHA (AR-RAYYAN) – stadion Khalifa International. Gledatelja: 44.137. Sudac: Abdulrahman Al Jassim (Katar).
HRVATSKA (4-2-3-1): Livaković – Stanišić, Šutalo, Gvardiol, Perišić – Modrić, Kovačić – Majer (od 66. Pašalić), Kramarić (od 61. Vlašić), Oršić (od 90.+5. Jakić) – Livaja (od 66. Petković)
MAROKO (4-3-3): Bounou – Hakimi, Dari (od 64. Benoun), El-Yamiq (od 67. Amallah), Attiyat-Allah – El Khannouss (od 56. Ounahi), Amrabat, Sabiri (od 46. Chair) – Ziyech, En Nesyri, Boufal (od 64. Zaroury)


Krešimir Perković iz Katra samo za KAŠ

Susret između Hrvatske i Maroka igran je pred 44.137 gledatelja na jedinom od osam stadiona koji nije građen ispočetka za Svjetsko prvenstvo u Katru. Kao i u prvom kolu, hrvatski navijači su i ovoga puta bili u manjini, bilo ih je oko tisuću. S druge strane je bilo više od 20.000 Marokanaca.

Stadion Khalifa International izgrađen je 1976. godine, a dobio je ime po emiru koji je vladao u doba njegove izgradnje. Do dosad je prošao tri rekonstrukcije – 1984., zatim 2003. zbog domaćinstva Azijskih igara koje su održane 2006. te treću u razdoblju od 2014. do 2017. godine.

Najprepoznatljivija obilježja arene uvijek su bili njeni dvostruki lukovi. Nakon nadogradnje može se pohvaliti i ultramodernim oblikom. Na njemu je u rujnu 2019. održano Svjetsko prvenstvo u atletici na kojem je Sandra Perković osvojila broncu. Koncem iste godine na njemu je Liverpool osvojio Svjetsko prvenstvo klubova pobijedivši u finalu Flamengo sa 1-0.

Izvor: SN/HINA Foto: Anne-Christine Poujoulat AFP