NOGOMET PRENESENO

USKORO KONAČNA ODLUKA, Sjajne vijesti za sve koji čekaju ljeto: UEFA-in liječnik rekao ono što svi žele čuti

Europsko prvenstvo, koje je na rasporedu od 11. lipnja do 11. srpnja, trebalo bi se igrati na stadionima širom Europe, a londonski Wembley bit će domaćin utakmica u skupini, kao i polufinala i finala.

Europska nogometna federacija (UEFA) uvjerena je kako neće morati prihvatiti ponudu britanskog premijer Borisa Johnsona da se nadolazeći EURO održi u Velikoj Britaniji, inzistirajući na planu održavanja turnira u 12 zemalja kao što je to i ranije planirano.

Britanski premijer je ponudio krovnoj nogometnoj organizaciji Starog kontinenta održavanje EURO-a u Velikoj Britaniji jer će do početka prvenstva biti završeno cijepljenje protiv koronavirusa u Ujedinjenom Kraljevstvu.

– Mi smo domaćini EP-a. Domaćini smo i polufinala i finala. Ukoliko UEFA želi možemo biti domaćini bilo koje utakmice – rekao je Johnson u razgovoru za The Sun.

Europsko prvenstvo, koje je na rasporedu od 11. lipnja do 11. srpnja, trebalo bi se igrati na stadionima širom Europe, a londonski Wembley bit će domaćin utakmica u skupini, kao i polufinala i finala.

Iz UEFA-e nisu željeli direktno komentirati Johnsonovu ponudu pozivajući se na prethodne izjave u kojima se naglašava kako nastavljaju raditi na postojećim planovima, a konačna odluka bi trebala biti donesena 5. travnja.

Prošlog tjedna je dr. Daniel Koch, UEFA-in medicinski savjetnik za EURO 2020, koji vodi planiranje vezano uz COVID, rekao da nema govora o odgodi ili otkazivanju turnira.

– Nema šanse da se EP odgodi, igrat će se – rekao je Koch za Reuters.

– Ne postoji najgori scenarij, postoje realni scenariji i najbolji scenarij – dodao je.

ČETIRI SCENARIJA ZA NAVIJAČE

Koch je rekao da će UEFA zadržati mogućnost da omogući povećavanje broja navijača ako to situacija dozvoli. UEFA razmatra četiri operativna scenarija – za pune stadione, kapacitet od 50-100 posto ili kapacitet od 20-30 posto i igranje iza zatvorenih vrata. Uz London, gradovi domaćini su Glasgow, Dublin, Bilbao, Amsterdam, Kopenhagen, München, Rim, Sankt Peterburg, Bukurešt, Budimpešta i Baku.

Podsjetimo, hrvatska nogometna reprezentacija bi svoje utakmice trebala igrati u Londonu (Engleska), te u Glasgowu (Češka, Škotska).

Izvor: HINA Foto: Jane Barlow/PA Images/Pixsell