NOGOMET

Urednik slovenskog Dela piše kako Kek danas bira između Hajduka i Slovenije

Hajduk je jučer dao otkaz treneru Jensu Gustafssonu nakon niza loših rezultata, a presudio mu je bolan poraz u Koprivnici protiv Slaven Belupa.

Jakobušić i Nikoličius okrenuli su se potrazi za novim trenerom koji bi trebao potpisati ugovor ovog tjedna, tako je i Hajduk napisao na službenim stranicama. Oko Hajduka se spominju brojna imena, a nekako je najveća želja navijača Slovenac Matjaž Kek. Prema pisanju Roka Tamšea, urednika sporta slovenskog Dela, Kek danas bira između ostanka u slovenskoj reprezentaciji ili odlasku u Hajduk.

Kek nikada nije skrivao emocije vezane uz Hajduk. Prije dva mjeseca gostovao je na Poljudu s reprezentacijom, a biranim riječima je govorio o poljudskoj atmosferi gdje mu je uvijek bio poseban gušt igrati. Prijašnjih godina bio opcija i želja Hajduka, čak je 2019. potvrdio da je dobio poziv s Poljuda, ali tad je tek stigao na kupu Slovenije i nije želio napustiti svoju zemlju. Slovenija pod Kekom ne bilježi dobre rezultate, susjedi su već ispali iz kombinacija za Svjetsko prvenstvo, a Kek je potpisao do kraja kvalifikacija, za dalje ništa nije službeno dogovoreno.

‘Izbornik je potpisao ugovor do kraja kvalifikacijskog ciklusa za Svjetsko prvenstvo, ali smo u načelu dogovorili još jedan ciklus, do 2024. godine. Znači, za idući nastup u Ligi nacija kao i kvalifikacijski ciklus za Europsko prvenstvo”, objavili su iz Slovenskog nogometnog saveza.

Izvor: GOL.hr Foto: Nel Pavletić/Pixsell