NOGOMET

Upoznajte prvu damu hrvatskog nogometa: Ona je žena od najvećeg povjerenja izbornika Dalića i hrvatskih reprezentativaca

Iva Olivari, nekad teniska nada i prvakinja bivše države u juniorskoj kategoriji, danas je žena od najvećeg povjerenja izbornika Zlatka Dalića, ali i generacija hrvatskih nogometnih reprezentativca.

Mali ured dijeli s najuspješnijim hrvatskim izbornikom Zlatkom Dalićem o kojem ima samo riječi hvale.

  • Zlatko je super. Jednostavan, normalan čovjek koji vrlo jasno sve artikulira, kaže što hoće, što od mene traži. Vrlo se brzo dogovorimo oko svega. Vrlo rijetko dolazi u Savez, ali uvijek mi je na dispoziciji. Jako sam mu zahvalna što ima jako puno povjerenja u svoje suradnike – kaže Iva Olivari.

A biti team manager nije glamurozno kao što bi se to moglo zamisliti. Tako u malom uredu stoje brojne kutije pune spisa koje treba razvrstati i spremiti.

  • To ide u arhivu, to su registratori sa dokumentacijom.

No, arhiviranje dokumentacije samo je dio njenog posla.

  • Svašta, od rezervacije hotela, putovanja, a pod putovanja podrazumijevam i njihova privatna putovanja. Kad idu negdje sa svojim suprugama, primjerice oko Božića, pa komunikacija sa FIFA-om, UEFA-om, gostujućim savezima. Jako je važno pratiti propise, kako nam ne bi nešto promaknulo – kazala je pa otkrila kako joj se nikad nije dogodilo da neki igrač nije imao putovnicu sa sobom na aerodromu – Nije se dogodilo kada smo došli na aerodrom, već na putu od hotela do aerodroma. Igrač me nazvao i rekao da ne zna gdje mu je putovnica – otkriva Olivari.

Većinu igrača poznaje još iz vremena kad su bili tinejdžeri. Neke, poput Modrića i Mandžukića poznaje više od deset godina. Vrlo je skromna kad je u pitanju njezin značaj za igrače. No, bivši kapetan Darijo Srna pokazao je Ivi koliko je važna i izmamio joj suze na lice.

  • Veliki smo prijatelji 24-25 godina. Iva je svima nama kao mama, mene je dočekala i otpratila i proživjeli smo puno lijepih i puno tužnih trenutaka. Ja sam, kao i svi igrači u reprezentaciji, prošao to skupa s Ivom. Znali smo skupa plakati i smijati se, mogu samo reći da HNS može, ma mora, biti sretan jer te ima – rekao je Srna.

Slične bi bile poruke i ostalih igrača koji su prošli kroz reprezentativnu svlačionicu, ali i suradnika koji kažu na Ivu uvijek mogu računati. Neki od njih imaju i spreman niz šala za njezino pojavljivanje u medijima.

  • Gospodin Mario Mandžukić mi dolazi danas, sad će opet reći da sam u pašteti. Stalno mi govori da sam u pašteti – kaže Iva.

A iduće godine u ovo vrijeme Iva će biti na Svjetskom prvenstvu u Kataru i brinuti da reprezentacija kao i do sada ima savršene uvijete.

Izvor: GOL.hr/Anita Kajtazi Roth Foto: Total Croatia News/Dnevnik.hr