NOGOMET

U ČAST 1982.: Dinamov tramvaj na ulicama Zagreba! Prvi putnici su Ćiro, Mlinka, Štef, Vlak, Džemo …

„Da je Mirko Barišić tada bio predsjednik, napravili bismo seriju titula! Ali mi smo se borili protiv režima, koji nije bio oduševljen da je Dinamo prvak. Imao sam privilegiju voditi tu momčad“, rekao je Ćiro.

„Dali ste pečat generacijama Dinama, vi ste vrijednost koju cijenimo. Prije vas bila je jaka generacija 1967., a vi ste bili momčad za pamćenje nakon njih“. Govorio je tako Mirko Barišić. U ruci šampanjac, a iz pozadine su se sve glasnije probijali stihovi „Nebo se plavi …“ Dinamo je šampion, pjevušilo se još jednom u čast nezaboravne momčadi Ćirina bijelog šala, koja je nakon 24 godine u Zagreb donijela naslov prvaka.

Četrdeset godina nakon te nezaboravne sezone u Maksimiru su se okupili Ćiro, njegov tadašnji pomoćnik Rudi Belin, Josip Čačković i igrači Marijan Vlak, Marko Mlinarić, Stjepan Deverić, Džemal Mustedanagić, Zvonko Marić i Gordan Mohor. Okupili su se, pozdravili i krenuli u vožnju „svojim“ tramvajem. Tramvajem ukrašenim motivima iz Dinamove 1982.

  • Da je Mirko Barišić tada bio predsjednik, napravili bismo seriju titula! Ali mi smo se borili protiv režima, koji nije bio oduševljen da je Dinamo prvak. Imao sam privilegiju voditi tu momčad, Belin i ja vodili smo je u duhu koji je morao donijeti ploda. Dinamo je klasa! – rekao je Ćiro.

A potom su se ukrcali u tramvaj i krenuli u vožnju uspomena. U posebnom tramvaju, sa sjećanjem na posebnu godinu …

Izvor: 24 SATA/Ante Buškulić Foto: Marko Lukunić/PIXSELL