NOGOMET

TOP 10 THE GUARDIANA: Britanci ispravili ‘nepravdu‘ i izabrali najboljeg nogometaša svijeta

Britanski The Guardian malo po malo objavljivao je svoju listu najboljih nogometaša svijeta, a na Badnjak su došli i do samoga kraja, odnosno posljednjih 10 mjesta.

Prema ovom uglednom mediju, titula najboljeg otišla je u ruke Roberta Lewandowskog, sjajnog Poljaka koji nemilosrdno trpa mreže u dresu bavarskog velikana Bayerna. Lewa je bio The Guardianov izbor i prošle godine kada je, baš kao i ove, njegov prvi pratitelj bio Argentinac Lionel Messi. Zvijezda PSG-a je, podsjetimo, nedavno osvojila Zlatnu loptu, mnogi su procijenili da to nije bilo pošteno prema poljskom napadaču pa je tako za te iste sada ta nepravda ispravljena.

“Poljak je prvi igrač koji je zadržao prvo mjesto od Lionela Messija 2013. godine. Našao se na popisu svih članova žirija. Do sredine prosinca postigao je 66 pogodaka u 57 natjecateljskih utakmica za klub i reprezentaciju. Krajem sezone 2020-21 osvojio je svoju sedmu bundesligašku titulu, ali s Bayernom nije uspio ponoviti trijumf u Ligi prvaka. Predodređen je i da se sljedeće godine vrati na listu, možda čak i kao pobjednik treću godinu zaredom”, stajalo je u objašnjenju uz njegov izbor.

Izvor: SN Foto: C. Stache /AFP