NOGOMET

Stéphanie Frappart prva glavna sutkinja u povijesti Lige prvaka

Nakon dugog staža suđenja u muškom nogometu, Frappart će suditi u Ligi prvaka i tako postaje prva glavna sutkinja u povijesti ovog natjecanja.

Francuskinja Stéphanie Frappart (36) ulazi u povijest Lige prvaka kao prva glavna sutkinja u povijesti ovog natjecanja nakon što ju je UEFA delegirala za dvoboj Juventusa i Dinama iz Kijeva odigranog u srijedu.

Frappart već dugo sudi u muškom nogometu pa je tako bila glavni arbitar u Superkupu u kolovozu 2019. godine u dvoboju Liverpoola i Chelseaja.

Godine 2014. postala je prva žena koja je sudila u francuskoj Drugoj ligi, potom i lani u francuskoj Prvoj ligi. Između ostaloga, sudila je i veliki južni derbi između Lyona i Marseillea početkom listopada, a bila je i prva sutkinja u Europskoj ligi, kada je također u listopadu dijelila pravdu u dvoboju Leicester Cityja i Zorye Luhansk.

Inače, prva žena koja je sudila europska kup natjecanja bila je Švicarka Nicole Petignat, koja je između 2004. i 2009. godine sudila na tri dvoboja kvalifikacija Kupa UEFE.

Foto: Novi list