NOGOMET REKREACIJA

STARI-MLADI SAVSKE: Beckenbauerov polubrat: ‘Žao mi je da ovu tradiciju nismo bolje iskoristili’

Josip Kurs ne odustaje ni u 78. godini života. Tradicionalna 67. utakmica Starih-Mladih Savske slavili su Mladi Savske 1-0, a jedini pogodak na susretu bio je autogol kojeg nije uspio spriječiti najstariji sudionik susreta vratar Josip Kurs, polubrat slavnog Franza Beckenbauera.

Karlovčanin Josip Kurs ne odustaje ni u 78. godini života. S njim je razgovarao reporter drugog programa Hrvatskog radija Marko Šivak.

  • Ponosan sam na ovu tradiciju koja je jedinstvena u svijetu. Žao mi je da ovu našu tradiciju nismo bolje iskoristili poput ulaska u Guinnessovu knjigu rekorda … Ponosan sam na moje dečke i drago mi ih je sve vidjeti. Dolazim ovdje u Zagreb svake godine. Svi oni govore da cijelu godinu čekaju ovu utakmicu, da smo zajedno i da se sjetimo naših lijepih trenutaka, to nas povezuje – govori Kurs.

Ova lijepa priča o veteranima i nešto mlađim igračima Savske ulice i Zagrebačkih plavih koja je počela 1958. u Veslačkoj ide dalje, a Kurs se nada kako će se tradicija nastaviti …

  • Zdravlje je zasad dobro. Iz moje generacije sam jedini koji igra i nadam se da ćemo se dogodine svi dečki ponovno naći i odigrati 68. put, a toplo se nadam kako ćemo uspjeti odigrati i 70. utakmicu – poručuje.

Izvor: HR2