NOGOMET

SRETAN ROĐENDAN HAJDUČE: Prije 111 godina osnovan je HNK Hajduk

Bijeli slave 111. rođendan, momčad izgleda moćno, vlada navijačka groznica i opet sve miriše na titulu. Čestitke im pristižu, a Splićani su se na službenoj stranici prisjetili svojih početaka.

Klub neka se Hajduk zove!” – legendarna je rečenica profesora Josipa Barača koji je nadjenuo ime koje traje već 111 godina. Ime koje se do dan danas ponosno nosi. Svud po svijetu, gdje god se nalazili s ponosom. Fabjan Kaliterna, Lucijan Stella, Ivan Šakić i Vjekoslav Ivanišević su uz pomoć Vladimira Šore i profesora Barača pokrenuli dugotrajno putovanje u kojem uživamo već 111 godina”, naveli su na klupskoj stranici te su se prisjetili čuvene izjave s kojom je sve počelo.

Junaštvo, čojstvo, poštenje, drugarstvo. Prkos moćnome, zaštita slabome! Klub neka se Hajduk zove!

NIKAD BOLJI PRIJELAZNI ROK

A zanimljivo je u kakvom stanju ovaj rođendan dočekuje klub. Naime, nakon godina beznađa i sivila stvari su dolaskom Mindaugasa Nikoličiusa na mjesto sportskog direktora krenule na bolje. Litvanac je Hajduku osigurao pojačanja zbog kojih se Bijelima vratila nada da bi mogli prekinuti prokletstvo i osvojiti prvi naslov nakon 2005. godine. Ukupno 16 pojačanja je osigurao, a sve je počelo prošle zime kada su došli Lovre Kalinić, Marco Fossati, Alexander Kačaniklić i Marko Livaja. Ljeto je također bilo burno – Josip Vuković, Josip Elez, Gergo Lovrencsics, Jan Mlakar, Filip Krovinović, Nikola Katić, Dario Melnjak, Danijel Subašić. Njihovi dolasci izazvali su neviđenu euforiju, a vrhunac je bio ostanak Livaje.

Izvor: Net.hr