NOGOMET

SPAS U ZADNJI ČAS? Karlovac dobio pojačanja, u protivnom im niti čarobnjak Merlin ne bi mogao pomoći

Dvotjedna pauza je došla kao naručena treneru Sretenu Ćuku da konsolidira prvu momčad i da već 24. listopada protiv HAŠK-a na domaćem travnjaku njegova momčad pokuša osvojiti bodove nakon kojih bi, za pretpostaviti je, svi lakše disali. I bez dodatnog stimulansa – bronhi bombona!

Koliko su četiri nova igrača u ovom trenutku pojačanja pokazat će vrijeme. Ali, nešto se moralo napraviti, krenuti s mrtve točke. Pretpostavimo da je to učinjeno i po želji trenera te da će sad konačno i sreća htjeti Sretena koji je i prije dolaska u Karlovac znao da bez pojačanja neće ići.

Potpuno kriva selekcija igrača od struke i suradnika NK Karlovac 1919 u srpnju i kolovozu, kao i podcjenjivanje ili nepoznavanje kvalitete 3. Hrvatske nogometne lige Središte posljedica su katastrofalnog starta plavo-bijelih koji su dosad u 10 odigranih prvenstvenih susreta zabilježili 9 poraza. Sve to skupa je primoralo Upravu kluba iz Mekušanskog polja na radikalan potez. Prvo je smijenjen trener Matija Štefančić i kad to nije dalo rezultata logično je da se krenulo u potragu za pojačanjima.

Iz kancelarije kluba s adrese; prilaz Branka Čavlovića Čavleka, imamo informaciju da je klubu pristupilo četiri nova mlada, kažu iskusna nogometaša: stoper Ante Knezović (24) iz drugoligaškog Međimurja, stoper i lijevi bočni Vinko Brumen (20) iz drugoligaša NK Kustošija, krilo i špic igrač Marko Dedijer (19) iz beogradskog Rada člana srpske Superlige i krilni igrač Ilija Bagarić (21) koji dolazi iz drugoligaša NK Rudeš iz Zagreba. Klub je u pregovorima s još jednim veznim igračem, a nastojat će ga dovesti u samoj završnici prijelaznog roka.

Njihovo službeno predstavljanje kao i predstavljanje novog sponzora kluba trebalo bi se održati idući tjedan prije subotnje utakmice, na konferenciji za novinare.

Koliko su oni u ovom trenutku pojačanja pokazat će vrijeme, ali nešto se moralo napraviti, krenuti s mrtve točke. Pretpostavljamo da je to učinjeno i po želji trenera te da će konačno sreća htjeti Sretena! U protivnom, da se to nije dogodilo, niti čarobnjak Merlin, kao ni trener Ćuk, ne bi mogli pomoći ostanku plavo-bijelih u sadašnjem rangu natjecanja obzirom na loš start i to ne u jednom, dva ili tri kola, već u deset. No još uvijek ima dovoljno prostora i vremena da karlovački nogometaši budu peti odostraga i izbjegnu ispadanje.

Dvotjedna pauza je došla kao naručena treneru Sretenu Ćuku da konsolidira prvu momčad i da već 24. listopada protiv HAŠK-a na domaćem travnjaku njegova momčad pokuša osvojiti bodove nakon kojih bi, za pretpostaviti je, svi lakše disali. I bez dodatnog stimulansa – bronhi bombona.