NOGOMET PRENESENO

Službena odgoda utakmice AEK – DINAMO: Iz Maksimira poručili ‘Nismo krivi za nerede‘

NAJIZGLEDNIJI SCENARIJ: Evo kada bi se mogla odigrati odgođena utakmica AEK-a i Dinama. Ispune li se ove prognoze, oba kluba će morati odgoditi svoje prvenstvene susrete.

Užasne vijesti stižu iz Grčke. U neredima koji su se jučer dogodili ispred stadiona u Ateni život je izgubio 29-godišnji navijač AEK-a, javljaju grčki mediji. Grci su sinoć izvijestili kako je u ponedjeljak navečer oko 200 navijača Dinama, usprkos zabranama, krenulo prema Ateni gdje su se u večernjim satima sukobili s domaćinima u kvartu Nea Filadelfia.

Situacija je izmakla kontroli kada se skupina hrvatskih navijača našla u krugu stadiona i krenula tući sve oko sebe. Na kraju je intervenirala policija koja je uhitila više navijača, a osam ljudi, među kojima su i Grci i Hrvati, je završilo u bolnici. Među osam hospitaliziranih bila su tri Grka i pet Hrvata, a policija je uhitila ukupno 96 ljudi.

NEVJEROJATAN PROPUST ATENSKE POLICIJE

Krovna europska nogometna federacija UEFA je odlučila odgoditi utakmicu trećeg pretkola Lige prvaka koja se trebala održati u Ateni danas od 20:45. Nakon velikih nereda koje su izazvali hrvatski huligani i nevjerojatnih propusta atenske policije, poginuo je jedan navijač, a utakmica je odgođena.

Policija traži ubojice, očevid je u tijeku, prikljupljaju se dokazi, grčka javnost traži krivce u policiji, a UEFA traži nove datume za odigravanje odgođenog susreta. Grčki mediji pišu kako je za sada najizgledniji scenarij da se prva utakmica odigra 15. kolovoza u Zagrebu, kada je i tako trebao biti uzvrat, a onda da odgođeni susret bude na OPAP Areni u Ateni 18. ili 19. kolovoza.

To znači da bi i AEK i Dinamo morali odgoditi svoje prvenstvene utakmice. AEK bi 19. kolovoza trebao igrati protiv Panaitolikosa, dok je Dinamu na isti dan na rasporedu domaći susret s Varaždinom.

Za sve se još uvijek čeka službena potvrda. Policija istražuje što se točno dogodilo, a o kaosu u Ateni i posljedičnoj odgodi utakmice AEK-Dinamo kontaktirali smo sportskog direktora Dinama Darija Šimića.

  • Dinamo nije odgovoran za ono što se dogodilo u Ateni. Očekujemo novi termin utakmice. U kontaktu smo s UEFA-om i vjerujemo da bi se moglo igrati u petak. – kazao je Šimić.

Koji će biti točan termin odigravanja utakmice odlučit će UEFA.

VIDEO: https://twitter.com/i/status/1688699410102865920

GRČKA POLICIJA JE BILA UPOZNATA DA DOLAZE BBB-i, ŠTO SE ZAPRAVO DOGODILO? HULIGANI SU IZVELI VJEŠT MANEVAR

Ovo je ubijeni 29-godišnji navijač AEK-a

Među ljudima bliskim AEK-u sve se više govori kako traže da Dinamo bude izbačen iz Europe.

Puno je napisa u grčkim medijima o strašnim neredima koji su se dogodilo u ponedjeljak navečer oko 22 sati po grčkom vremenu u okolici stadiona i ispred njega, ali zasad je jedno veliko pitanje ostalo u zraku.

Grčka policija bila je upoznata s time da dolaze BBB. Ne samo da su joj to javili kolege iz Hrvatske koji su dali informaciju od dvjestotinjak navijača koji kreću prema Grčkoj, nego su dobili i potvrdu policije Crne Gore da su prošli kroz njihov teritorij. Što se dogodilo? Zašto je grčka policija kasnila čak pola sata, zašto nije osigurala stadion, pa u Hrvatskoj se uoči velikih i rizičnih utakmica stadion osigura dva dana ranije.

Huligani koji su doputovali iz Hrvatske izveli su vješt manevar uz pomoć navijača Panathinaikosa Gate 13. Kolona automobila i kombija u Grčku je stigla preko Albanije, međutim ostavili su vozila na stanici Irina u Marousiju te do stadiona došli vlakom. Jasno je da to ne bi mogli izvesti sami. I ne samo tom, neki od vlasnika trgovima kraj stadiona svjedoče da su ih pola sata prije nereda upozorili da istjeraj kupce i sve zatvore, da stižu Hrvati i napravit će kaos. To su im kazali Grci, očito iz Panathinaikosa. Tako se i dogodilo jer lokve krvi ostale su na asfaltu, a šteta je golema jer mnogi lokali su zapaljeni.

AEK je u svojem priopćenju krivnju stavio na Dinamo i policiju te želi da oni snose svu odgovornost. Među ljudima bliskim AEK-u sve se više govori kako traže da Dinamo bude izbačen iz Europe.

VIDEO: https://twitter.com/i/status/1688695173281177600

Izvor: SN Foto: Nikolas Georgiou/alamy/profimedia, Twitter/The Kellaki