NOGOMET RUKOMET

PRIPREME: Muški i ženski rukometni pogon od danas u punom sastavu trenira, od srijede i nogometaši Karlovca 1919

Rukometašice i rukometaši Karlovca započinju danas s pripremama za drugi dio sezone. Obje karlovačke rukometne ekipe pripremat će se u Karlovcu, rukometaši počinju u ŠSD a rukometašice u dvorani OŠ Grabrik.

Igrači Karlovca nastupit će ovaj mjesec i na tradicionalnom 30. „Pržinom memorijalu“, rukometnom turniru koji se održava u spomen na hrvatskog branitelja Nebojšu Parežanina-Pržu, rukometaša Gaze koji je poginuo od snajperskog metka 15. siječnja 1992. godine na Turnju.

  • Zasada nemamo u planu odlazak van Karlovca, sve ćemo odraditi u Karlovcu. Imamo potvrđene tri utakmice. Prva utakmica 20. siječnja u Karlovcu sa Sesvetama, a 28. siječnja igramo na memorijalnom turniru. Čekamo još potvrdu Krke iz Slovenije s kojima bi igrali 7. ili 8. veljače u Karlovcu. To bi bila generalna proba pred nastavak prvenstva. – kaže Tatjana Rašić, trenerica prvoligaške momčadi HRK Karlovca.

Dražen Keča, trener rukometašica, prozivku igračica svog kluba, RK Škola rukometa Karlovac, sazvao je za danas u dvorani OŠ Grabrik. One će, kao i rukometaši kompletne pripreme odraditi u Karlovcu.

  • Kompletne pripreme za drugi dio sezone odraditi ćemo u Karlovcu. Planiramo odigrati četiri prijateljske utakmice protiv Murvice, Udarnika doma i u gostima kod RK Jamnice. – kaže Dražen Keča.

Rukometašima se prvenstvo nastavlja 28. veljače, nešto kasnije zbog Svjetskog rukometnog prvenstva. Prvi dio sezone u 1. HRL Jug završili su na prvom mjestu s 20 bodova. Rukometašice su pak jesenski dio u 2. HRL Zapad završile na devetom mjestu na ljestvici sa 6 bodova. Nastavak prvenstva im počinje ranije nego rukometašima, već 11. veljače.


Iz kancelarije kluba u Mekušanskom polju javili su nam da seniorska momčad NK Karlovca 1919 počinju s pripremama za nastavak proljetne sezone u 3. HNL Centar, u srijedu 11. sijećnja s početkom u 15 sati.


Foto: R. Fajt/Kaportal