NOGOMET REKREACIJA

PRIMJERI: Karlovački veterani nogometaši po tradiciji pripremaju kalendar za 2022. godine

Već šestu godinu nogometaši NK Karlovac – veterani izrađuju godišnji kalendar za svoje članove i prijatelje. Tako je bilo i prije tjedan dana kad su se u sportskoj dvorani bivše tvornice Že-Če okupili na tradicionalnom haklu nedjeljom i fotografirali na kalendar nadolazeće 2022. godine.

Tridesetak članova tog udruženja bivših nogometaša tijekom ove godine imali su 40 malonogometnih haklova, odigrali su 80 prijateljskih utakmica, nastupilo je 28 igrača i postignuto je 629 golova.

Kako nemaju svog igrališta igrali su od Vunskog polja, Donjeg Mekušja do spomenutoga Sportskog centra Arena u bivšoj karlovačkoj tvornici potkivačkih čavala i brava.

Svakako treba spomenuti i dugogodišnju suradnju koji imaju s nogometašima-veteranima NK Bela Krajina iz Črnomlja i NK Svetvinčenat u Istri, s kojima svake godine igraju prijateljske utakmice, ili nastupaju na raznim turnirima.

Ne zaboravljaju na imendane i rođendane svojih članova i blagdane i državne praznike, pa tim povodom organiziraju domjenke kojih je ove godine bilo 15-estak.

Najaktivniji članovi, ili bolje reći najčešći na haklovima i utakmicama ove godine bili su, kako i treba za primjer svima ostalima – predsjednik Josip Kurs i tajnik Vlado Grgić. Zatim, Josip Žafa, Zdenko Poljak, Stjepan i Kristijan Špoljarić, Ante Plivelić, Srđan Mihić, Denis Peretić, Vlado Vrbetić, Zvonko Mateša, Nenad Jurčević, Mario Čurjak, Tomislav Cvitak, Ivan Jakić, Danijel Barac, Damir Ivić, Anđelko Obrovac, Boris Vinski i Nikola Lesar.

Naravno, nije to kalendar kategorije kako ga svake godine rade hrvatske vaterpolistice i vaterpolisti, ovoga puta kao najava najvećeg sportskog događaja sljedeće godine, Europskog vaterpolskog prvenstva koje će se igrati u Splitu. Međutim, bitno je da su ka-nogometni veterani ustrajni u tome.