NOGOMET

Prijateljska nogometna utakmica: Karlovac 1919 – Vatrogasac 2:0

Trećeligaš NK Karlovca 1919 je u prijateljskoj utakmici odigranoj na pomoćnom igralištu na „Čavleku“ 2:0 (2:0) pobijedio županijskog prvoligaša NK Vatrogasac iz Gornjeg Mekušja. Golove su postigli Mateo Pribanić i Dominik Tarbuk. Trener Matija Štefančić priliku za igranje dao je svim na utakmici raspoloživim igračima, no na igru igrača obiju momčadi utjecala duga pauza netreniranja zbog pandemije korona virusa.

Iz rada Županjskog nogometnog saveza

Izvršni odbor Nogometnog saveza Karlovačke županije donio je na 27. sjednici odluku da će se završnica Županijskog nogometnog kupa za sezonu 2019/2020 odigrati početkom kolovoza, polufinale i finale, te da će u sklopu finalne utakmice biti podijeljeni pehari prvacima svih županijskih liga.

Donijeti su kriteriji i uvjeti za nastup u 1. Županijskoj nogometnoj ligi (za sezonu 2020./2021.) kao i rokovi do kojih klubovi moraju ispuniti sve kriterije. Za nastup u Prvoj ligi i dalje je uvjet da klub uz seniorsku momčad mora imati i tri selekcije mlađih dobnih uzrasta.

Klubovi moraju predati sve dokumente do 20. lipnja, a do 10. srpnja ove godine.

Izvršni odbor donio je odluku da klubovima neće naplatiti troškove preregistracije igrača, koja je obavljena u veljači. Ukupna vrijednost tih troškova je 40.000 kuna, a klubovima će ostati sredstva, koja bi inače morali uplatiti za tu svrhu. Preregistraciju će pokriti Nogometni savez Karlovačke županije.