NOGOMET

PLJUŠTE REAKCIJE: Oduševljenje zbog raspada Superlige, javili se brojni igrači i legende

Odluka šest engleskih klubova Manchester Cityja, Arsenala, Manchester Uniteda, Tottenhama, Liverpoola i Chelsea da napuste Superligu samo 48 sati nakon njenog osnivanja, zbog čega sad cijeli projekt dolazi u pitanje, izazvala je brojne pozitivne reakcije.

Predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin pozdravio je odluku engleskih klubova.
– Vratili su se sada i znam da mogu puno toga ponuditi ne samo natjecanjima, već i cijeloj europskoj igri. Sada je najvažnije da idemo dalje, obnovimo jedinstvo u kojem je igra uživala prije ovog i zajedno idemo naprijed – rekao je Čeferin.

Branič Manchester Cityja Aymeric Laporte također nije skrivao zadovoljstvo.
– Još uvijek vjerujem da ima puno stvari za popraviti, ali ovo definitivno nije bio pravi put i vrlo sam ponosan što vidim odgovor nogometnih navijača širom svijeta.

Britanski premijer Boris Johnsson je reagirao na vijest objavljenu u medijima da se Manchster City i Chelsea povlače iz Superlige, što je kasnije City i službeno potvrdio.
– Odluka Chelseaja i Manchester Cityja je – ako se potvrdi – apsolutno ispravna i pohvaljujem ih na tome. Nadam se da će i ostali klubovi koji su uključeni u Europsku super ligu slijediti njihov vodstvo”, rekao je Johnson.

Bivši napadač i TV komentator Gary Lineker kratko je osvrnuo na vijest:
– Vratili smo loptu.

– Bravo, ljubitelji nogometa. Ovaj prekrasni sport ništa nije bez vas – rekao je bivši igrač Arsenala Cecs Fabregas.

– Navijači su uvijek bili i uvijek će biti sastavni dio nogometnog kluba Liverpool. Na toliko su načina oni klub. S olakšanjem gledam na to da ih je klub slušao – kazao je velikan Liverpoola Kenny Dalgliesh.

A branič Barcelone, koja je jpš uvijek u Superligi, Gerard Pique je dodao:
– Nogomet pripada navijačima. Danas više nego ikad.

Izvor HINA