NOGOMET

OTKRIVENO: Kako je posebna večera zaustavila jedan od najvećih transfera u povijesti nogometa

Riječ je o Francku Riberyju. Bilo je ljeto 2010. godine, a tada jedan od najboljih igrača svijeta spremao se na promjenu i menadžerima je dao zeleno svjetlo za realizaciju transfera.

Ribery je tada bio nezadovoljan statusom u Bayernu, a dolaskom Louisa van Gaala u klub odlučio je da je vrijeme da promijeni sredinu.

  • Kada se činilo da je Riberyjevoj priči u Bayernu stigao kraj 2010. godine jer su ga agenti već prodavali u Real, pozvali smo njega i suprugu na večeru. Moja supruga Susi spremila je specijalnu halal hranu (dozvoljena hrana u muslimanskoj vjeri) za Riberyjevu suprugu Wahbiu. Bilo nam je prekrasno i negdje oko ponoći Wahbia je konačno rekla: ‘Franck, ostajemo u Münchenu! – zaključio je bivši čelnik Bayerna.

I sam Ribery priznao je da je bio blizu odlaska u Real, a predsjednik ‘Kraljevskog kluba’ Florentino Perez tada je u svojim redovima imao zvijezde poput Cristiana Ronalda, Kake, Karima Benzeme, Xabija Alonsa … Kako bilo, Ribery je odbio Real i igrao je u Münchenu do 2019. godine i odlaska u Fiorentinu.

Izvor: SN Foto: F. Hoermann/S. Simon DPA Picture-alliance Via AFP