NOGOMET

Otklonjene su sve prepreke, Vatreni će dobiti svoj novi dom!

Na sjednici velikogoričkog Gradskog vijeća jednoglasno je donesena odluka o ciljanim izmjenama Urbanističkog plana kojim je zemljište budućeg nogometnog kampa hrvatske reprezentacije stavljeno u zonu sporta i rekreacije.

Ovim potezom otklonjena je i posljednja administrativna prepreka te su i službeno ispunjeni svi preduvjeti za realizaciju ove velike investicije kojom Velika Gorica postaje novi dom Vatrenih.

  • Sve političke opcije u Gradskom vijeću pokazale su zrelost na pitanju koje je od velikog značaja za Veliku Goricu te su jednoglasno donijeli odluku o ciljanim izmjenama Urbanističkog plana kojima se omogućava gradnja Nacionalnog nogometnog kampa. Ovo je nadpolitičko pitanje i zato mi je drago da su svi stavili interes našeg grada na prvo mjesto – nakon sjednice Gradskog vijeća zadovoljno je izjavio gradonačelnik Krešimir Ačkar te istaknuo da je priča o nogometnom kampu rezultat proaktivnog pristupa gradske vlasti prema Hrvatskom nogometnom savezu i Vladi RH.

Donošenjem ovog akta, Velika Gorica je osigurala sve preduvjete za izgradnju kampa pritom je od prvih razgovora i susreta s predsjednikom HNS-a Marijanom Kustićem prošlo svega nekoliko mjeseci.

Izvor: SN Foto: Krešimir Ačkar