NOGOMET

Osvrt na jesensku sezonu tri ekipe karlovačkog Ženskog nogometnog kluba 4 rijeke

Seniorska ekipa nakon prvog dijela prvenstva je na šestom mjestu, kadetkinje su prve, a pioniska ekipa zauzima drugo mjesto. Mia Pušić i Petra Johović nakon jesenskog dijela prvenstva vodeće su na liste strijelaca.

Seniorska ekipa ŽNK 4 rijeke igra u najjačem stupnju natjecanja ženskog nogometa u Hrvatskoj te je nakon prvog dijela prvenstva na šestom mjestu u konkurenciji osam ekipa. Ekipa karlovačkih nogometašica polučila je tijekom jesenskog dijela natjecanja samo jednu pobjedu (2:0) i to protiv ekipe Odre. Bez obzira na tu samo jednu pobjedu, iako se možda moglo postići i više, za novoosnovanu seniorsku ekipu karlovačkih nogometašica očekivani je to rezultat. Bitno je igrati a u nastavku prvenstva možda bude više sportske sreće.

Kadetkinje kluba su nakon polusezone prvoplasirane, s utakmicom manjem i 13 bodova, kao i igračice Varteksa, koje su u izravnom susretu pobijedile sa 4:1. Pobjede imaju još protiv Pregrade (4:1), Graničara (12:1) i Frankopana (3:0), a s Naftašom u Ivaniću odigrale su 1:1. Najefikasnija u ligi je igračica ŽNK 4 rijeke Mia Pušić sa 10 golova.

I na kraju pionirke ŽNK 4 rijeke nakon prvog „poluvremena“ u ligi u kojoj nastupaju samo četiri ekipe imaju tek pobjedu protiv Pregrada (1:0), dok su bodove uknjižile i s Lepoglavom (b.b.). Neriješeno su pak odigrale s vodećom Koprivnicom (2:2) . Na ljestvici su druge, a mogle su, kao i njihova seniorka ekipa, prema prikazanom i bolje proći. I kod pionirki na vrhu liste strijelaca je Petra Johović, članica ŽNK 4 rijeke, s 3 postignuta gola.

Foto: Facebook