NOGOMET ZAJEDNICE SPORTOVA

Ogroman interes za novi stadion u Maksimiru: Najavljena pomama za projektom koji Zagreb čeka desetljećima

Imovinskopravni odnosi i dalje su kamen spoticanja oko izgradnje novog stadiona na Maksimiru, poručili su tako iz Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine.

„Rješavanje imovinskopravnih odnosa po predmetnom pitanju je još u tijeku. Po okončanju postupka, izradit će se Sporazum sa Zagrebačkom nadbiskupijom i Gradom Zagrebom“, poručili su iz spomenutog Ministarstva.

Na tu se tematiku oglasio i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Dok se vode ti razgovori, za imovinskopravno rješavanje problema, mi ne čekamo, tj. ne gubimo vrijeme, nego paralelno radimo na studiji izvodljivosti koja mora pokazati koliko će privatnom investitoru biti potrebno popratnih sadržaja na toj lokaciji kako bi besplatno, za javni novac, proračun financirao izgradnju stadiona od nekih 30 do 35 tisuća mjesta“, prenosi HRT Tomaševićeve riječi.

Priprema se arhitektonski natječaj, a HRT navodi kako je najsnažnije zagrizao strani investitor.

  • Sigurno će biti puno zainteresiranih. To je projekt koji se dugo najavljuje, koji je već imao cijeli niz i raznih promišljanja. Ja očekujem preko 50 natjecatelja, a najvjerojatnije da će to biti puno veće i puno šire i da će biti i stranih natjecatelja tako se može desiti i puno veći broj – naglasio je predsjednik Društva arhitekata Zagreba Tihomil Matković.

Kako bilo, čeka se na objavu natječaja, a gradonačelnik Tomašević Dinamo ne vidi kao mogućeg investitora, već samo korisnika budućeg gradskog stadiona.

  • Borimo se svake godine da dobijemo tu licencu da igramo europska natjecanja, ali to je svake godine sve teže i teže i pitanje je trenutka kada će i u UEFA reći da je dosta. To su nekakve štete koje prosječni navijač ne može vidjeti s tribine, iako će svaki prosječni navijač reći da nam je stadion ovakav i onakav da vizualno nije lijep, ali problemi su zapravo unutra. Svaka kiša koja bude, svlačionice su u poplavi, tunel za igrače je u poplavi – otkriva glasnogovornik Dinama Marko Bošnir.

Izvor: SN Foto: Srđan Vrančić / Cropix