NOGOMET

Novi Pamićev „pucanj u prazno“, nema proširenja 2. Hrvatske nogometne lige

„Niti za milimetar nikome nismo popustili, to je principijelan stav HNS-a kojeg smo sproveli u praksi“, kazao je Karlovčanin Neven Šprajcer, HNS-ov koordinator za niže lige.

Hrvatski nogometni savez na čelu s Marijanom Kustićem pokazao je dosljednost i ostao kod prvotno zamišljene lige 16 bez obzira na to što je Inter odstupio od natjecanja. Trnje, Crikvenica, Hrvatski vitez iz Posedarja, Karlovac, Zadar kandidati su za 2. NL, odnosno treći rang hrvatskog nogometa. Svi su se nadali proširenju Lige. No proširenja – nema!

Pričalo se svašta, prošlog tjedna stigla je informacija da je natjecateljska komisija odlučila da se liga proširi sa 16 na 20 klubova, neki mediji su i prenijeli tu informaciju, no ona je netočna.

U Karlovcu su bili uvjereni da će biti članovi treće lige. „Već na utakmici u Lukavcu trener Karlovca Igor Pamić na sva usta govorio je da će Karlovac 100 posto igrati u 2. NL i da je to već riješeno“, piše SportNews. Pokazalo se međutim da je ta izjava bila novi Pamićev “pucanj u prazno”. Koliko NK Karlovac 1919 plaća tog svog stručnjaka?

Hrvatski nogometni savez je prelomio.

  • Slažem se da su klubovi poput Zadra i Karlovca nositelji kvalitete i da bi za hrvatski nogomet bilo dobro da su u trećem rangu, ako ne i više od toga, međutim strogo smo se držali plasmana na tablici i ispunjenja kriterija jer je to jedino ispravno. Niti za milimetar nikome nismo popustili, to je principijelan stav HNS-a kojeg smo sproveli u praksi. Polet iz Svetog Martina na Muri i Crikvenica, prvaci trećih liga Sjever i Zapad, igrat će i četvrtom rangu jer nisu zadovoljili uvjete, oni su najbolji dokaz. Klubovi koji su ispravili manjkavosti dobili su zeleno svjetlo. Hrvatski vitez je uložio 4 milijuna kuna u stadion – 2.2 milijuna u novi travnjak i 1.8 milijuna u svlačionice. Hrvace je srušilo tribinu da bi moglo proširiti teren na potrebne dimenzije – kazao je za SN Neven Šprajcer, HNS-ov koordinator za niže lige.