NOGOMET

Nogometaši Karlovca 1919 počeli s pripremama, od prvog dana nema labavo – ide se „oštro i na prvu“!

Odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite od 1. veljače opet se može trenirati na otvorenom. Među prvima su tu odluku s radošću dočekali u Nogometnom klubu Karlovac 1919 čiji igrači konačno pod kopačkama mogu osjetiti travnjak. Trener Sreten Ćuk neće štedjeti nikoga, od prvog dana nema labavo – ide se „oštro i na prvu“.

U narednim će tjednima intenzivno trenirati na stadionu u Mekušanskom polju a planiraju otići i na jednotjedne pripreme u Medulin gdje neće samo trenirati već igrati prijateljske utakmice, jednu s labinskim Rudarom, a drugu s prvoligašem NK Istrom 1962 u Puli.

„Utakmica je najbolji trening“, jednom je rekao proslavljeni Pele, a toga se drži i trener Ćuk koji uz svakodnevne treninge planira malo trenirati-malo igrati. Plan je odigrati prijateljske-trening utakmice i to ne s bilo kim već s jakim suparnicima koji će karlovačke plavo-bijele ako bude potrebno „spustiti“ na zemlju kako bi kad dođe borba za bodove još više cijenili svoje protivnike. A lako neće biti jer treba biti najmanje peti odostraga kako bi osigurali ostanak u novoformiranoj ligi. To je cilj, i momčadi i stručnog kadra, na čelu s trenerom.

Prva takva prijateljska utakmica zakazana je već za srijedu (3. veljače, 15 sati) na „Čavleku“ s NK Hrvatskim dragovoljcem, članom 2. Hrvatske nogometne lige. U nedjelju im, opet na „Čavlekov stadion“ stiže NK Jarun, vodeća momčad 3. HRL Središte. Zatim, igraju NK Gajem iz Mača i NK Marsoniom iz Slavonskog Broda, članovima 3. HNL. Na kraju veljače (24.2.) u Petrinji bi trebali odigrati odgođenu utakmicu 11. kola s domaćom Mladosti.

Tijekom prvenstveno-pandemijske pauze bilo je igračkih promjena u NK Karlovcu 1919. Otišli su Kurečki, Bencetić, Turkalj i Maletić, a došao je Filip Srpak iz Krškog. U planu je dovođenje jednog vratara, veznog igrača i jednog napadača. Nekoliko igrača došlo je na probu, ako zadovolje u Karlovcu imaju šanse proslaviti se!

FOTO VIJEST: Nakon seniora i Škola nogometa je započela s treninzima, a prvi su na bijeli pokrivač izašli kadeti i juniori.

Foto: facebook