NOGOMET

NK PRIBIĆ – SELEKCIJA HNS-a 2:6: Prijateljska revija u povodu 50 godina kluba iz kardinalskog kraja

Nedjelja 5. rujna 2021. bila je veliki dan za Pribić, jednu od dvije glavne kote Doline kardinala, druga je dakako Krašić. Posrijedi su rodna mjesta kardinala Franje Kuharića i Alojzija Stepinca. A Pribićanci su kao poseban prilog proslavi 50-obljetnice svoga kluba organizirali reviju s bivšim istaknutim reprezentativcima i prvoligaškim igračima.

Vodio ih je više nego poznati trio: izbornik Miroslav Blažević, direktor Zorislav Srebrić, tehniko Robert Prosinečki. Za njihov te dolazak prominentnih internacionalaca Darija Šimića, Krunoslava Jurčića, Tomislava Dujmovića i Darija Krešića plus primjernu participaciju odavno dokazanih Damira Petravića, Krunoslava Pinturića, Drage Pape, Darka Čordaša, Mladena Stipkovića, Ivana Parlova, Marja Povrženića, Ivana Babića te Mire Pribanića kao legitimnog predstavnika karlovačke nogometne škole zaslužan je Branko Stipković, jedan od osnivača NK Pribića i novinar koji je svih 40 godina odradio u Sportskim novostima. Pred gotovo tisuću gledatelja sudio je Igor Pajač, vlasnik FIFA-znaka iz Zeline, asistirali su Ivan Batušić i Marko Gvozdanović iz Jastrebarskog, a za delegata nije slučajno odabran Vladica Mikšić iz Karlovca, dapače, upamćen kao kvalitetan sudac i isto takav čovjek.

Prosinečki i Pribanić

Podrazumijeva se da je glavna zvijezda bio neponovljivi Ćiro, koji „kardinale“ nije mogao odbiti usprkos tome što je podvrgnut oštroj terapiji u liječenju teške bolesti: rado je pozirao dječacima i djevojčicama svrstanima u kolonu, fotografiranja sa slavnim trenerom svih trenera bili su željni i brojni odrasli.

Igralo se živo, dopadljivo. Efikasno. Domaći trener Dražen Medven-Bimbo uglednom je partneru suprotstavljao kombinaciju seniora koji nastupaju u Drugoj županijskoj ligi-Zapad i još dobrodržećih veterana. Bili su to: K. Majsak, D. Novosel, J. Žalac, A. Gvozdanović, Z. Stić, J. Miščin, K. Žalac, M. Majsak, D. Žebec, A. Puškar, T. Jurčić, B. Pozderac, D. Kelihar, G. Žalac, N. Kraina, Da. Žebec, M. Jelenić, K. Deanović, P. Šiljevinac, A. Franc, B. Pozderac, J. Kosić, J. Špoljar, B. Bešen, S. Kosić, J. Štefanić, J. Matko i neizostavni J. Petković-Fajnik, nečelnik Općine Krašić. Zabili su D. Žebec i G. Žalac, no bilo je to premalo da bi se ugrozila pobjeda gostujuće postave za koju je četiri puta poentirao Babić, dvaput Pinturić.

Narod je uživao i u dodatnim atributima pučke svečanosti, dočim su aktivni sudionici druženje s večerom nastavili u Dvorcu Pribić, atraktivnoj lovačkoj kući grofa, hrvatskog bana, vojskovođe i pjesnika Petra IV. Zrinskog iz 17. stoljeća. U posebnost spada podatak da su ih zabavljala dva tamburaška sastava, a na rastanku dok se bližila ponoć svatko je ispraćen buteljom ekskluzivnog vina Šimanović.

Foto: Facebook NK Pribić