NOGOMET

NK KARLOVAC 1919: Cilj ostaje isti – Druga liga, a sve ostalo su nijanse!

Na konferenciji za novinare NK Karlovac 1919 najavljen je početak priprema za nastavak proljetnog dijela natjecanja u 3. Hrvatskoj nogometnoj ligi Središte. Ujedno su predstavljeni nova pojačanja i direktor kluba.

Kao što se mogli i očekivati cilj momčadi trenera Igora Pamića ostao je isti – plasman u 2. Hrvatsku nogometnu ligu ili u jedinstvenu 3. Hrvatsku nogometnu ligu. Među plavo-bijele vratio se Kristijan Sušilović, a nova pojačanja su Antonio Kćira (Jaruna), Mario Gudelj (Trnje) i Neven Laštro (Cibalia). Stručni stožer pojačao je trener vratara Domagoj Mikac. Otišli su Tomas Dadić, Marko Kelava i Paus-Kunšt.

Predstavljen je novi direktor kluba, to je Boško Županović (na slici) koji je došao iz slovenskog prvoligaša NK Kopar gdje je zadnjih 5 godina obnašao funkciju sportskog direktora a u nogometu je nešto više od desetljeća.

  • Taj klub preuzeo sam u 4. Slovenskoj ligi kada je iz financijskih razloga izbačen iz prvoligaškog ranga. Financijski sam konsolidirao klub te ga u tri sezone doveo ga do Prve nogometne lige. Napustio sam klub ostavivši ga na prvom mjestu, a u Karlovac sam došao na poziv sadašnjeg investitora da zajednički pokušamo ostvariti ulazak u viši rang natjecanja. Dati ću sve što je potrebno da ostvarimo taj cilj. Karlovac je zaslužio kvalitetan klub. Bilo koji oblik samovolje koju bi vodio bilo tko unutar ustroja kluba neću dopustiti niti se s time složiti. Takva frakcija će se ili istog momenta eliminirati jer to onda nije okruženje u kojem se može razvijati sport – odlučan je Županović.

Trener Igor Pamić najavio je program priprema naglasivši kako će se poneki put trenirati dva puta dnevno, a do početka službenog natjecanja u planu je odigrati i nekoliko prijateljskih utakmica. Prva utakmica biti će odigrana već u subotu u Zagrebu s Hrvatskim Dragovoljcem. Za utorak ujutro najavio je prvi trening. Od 29. siječnja do 5. veljače momčad će u Medulin na zimske pripreme.

Foto: B. Obradović/HRK