NOGOMET PRENESENO

NESLAVNI REKORDERI: Ovo je klub koji je u hrvatskom kupu dobio 29 komada!

Nisu Karlovac, nego Karlovec i iako mnogi ‘pljuju‘ Varaždin, oni im ništa ne zamjeraju … U osmini finala Županijskog kupa, nogometaši Varaždina uvjerljivo su nadigrali igrače Karloveca, člana 3. Županijske lige rezultatom 29:0.

Unatoč porazu na gostovanju kod izabranika Samira Toplaka, iz redova Karloveca poručuju kako im je u prvom planu lijepo iskustvo nadmetanja protiv kluba iz elitnog ranga natjecanja.

– Znali smo u što se upuštamo. Cilj nam je bio stići do 3. kola jer smo igrali na kartu da NK Varaždin možda odluči zamijeniti domaćinstvo pa da prodajom ulaznica pokrijemo dio budžeta. Do dogovora nije došlo zbog trenutačne situacije s koronavirusom. Otputovali smo u Varaždin odigrati fer i korektnu utakmicu. Bez obzira na rezultat, naš cilj bio je istrčati na teren i doživjeti borbu s prvoligašem. To je prava rijetkost za klub iz sedmog ili osmog ranga natjecanja. Bez obzira na rezultat, doživjeli smo jako lijepo iskustvo. Dečki su bili fer i korektni, na poluvremenu je nekolicina njih željela dati priliku i drugim dečkima da izađu na teren i osjete ovo iskustvo, i na takvom stavu im od srca čestitam. Od 16,17 igrača, mislim da ih je 15 stiglo direktno s posla, imamo dva školarca, a ja sam osobno student – izjavio je trener Karlo Grgec.

Grgec ističe kako mu je najvažnije druženje i dobar odnos s dečkima, stoga im je pripremio proslavu uoči obveza u 3. županijskoj ligi.

Iako je Karlovec Ludbreški malo naselje sa svega 500 stanovnika, tajnik kluba Damir Grgec naglašava kako je nogomet iznimno popularan, a gostovanje prvoligaša svakako bi privuklo mnoštvo gledatelja na tribine.
– Karlovec broji između 500 i 550 stanovnika. Ljudi vole nogomet, na utakmice prosječno dođe stotinjak gledatelja. Mnogo toga ovisi i o protivniku. Kada smo igrali derbi prije dva tjedna bilo je 200 navijača na tribinama. Mi smo relativno mala općina Sveti Đurđ, brojimo oko 3500 stanovnika. Na ovom području aktivno je šest nogometnih klubova, a imamo i nogometni centar. Nogomet je vrlo zastupljen i za sada sve to dobro funkcionira – objašnjava Grgec.

PRENOSIMO Sportske novosti PIŠE Iva Prpić FOTO/Sportske novosti