NOGOMET

NAŠA REPREZENTATIVKA: ‘Drago mi je kad me zovu najljepšom igračicom na svijetu ali …’

Hrvatica Ana Maria Marković, inače napadačica švicarskog Grasshoppera svojim je sjajnim igrama na terenu nedavno izborila i poziv izbornika Nenada Gračana u reprezentaciju Hrvatske, ali većina tekstova o njoj u brojnim slučajevima nema baš previše veze s njezinim nogometnim umijećem.

Naime, mnogi su je svjetski mediji proglasili za ‘najseksi nogometašicu svijeta’, a samo je na svojem Instagram profiu prikupila više od 580 tisuća pratitelja. Govoreći za švicarsko izdanje ’20 Minuten’, Marković je poručila kako joj se sviđa etiketa ‘najljepša nogometašica svijeta’ – ali ‘seksi’ je ipak korak predaleko.

U srpskim je medijima nedavno izašao i članak s naslovom ‘plava bomba’, kojeg je Ana Maria kratko prokomentirala.

  • Sviđali su mi se članci koji me nazivaju najljepšom nogometašicom ili jednom od najljepših jer me veseli kad čujem da sam lijepa. Ali, onda su se pojavili novinski članci u kojima sam opisana kao najseksi nogometašica. To mi se nije svidjelo. I zbog obitelji. Mislim da morate paziti što pišete o ljudima … Ali, općenito nije bilo toliko loše.

Marković također smeta što je se ponekad gleda isključivo kroz izgled, te je otkrila kako je znala imati svakakvih ponuda.

  • Puno mi je ljudi pisalo i predstavljalo se kao menadžeri, ali točno sam znala što od mene žele. Nikada me nisu vidjeli kako igram nogomet, gledaju neke druge stvari i toga mi je žao. Mnogi su me također znali natjerati da se osjećam lijepom i to samo zato da bi mogli zaraditi na meni na društvenim mrežama.

Izvor: SN Foto: Cropix, Instagram