NOGOMET

MAROKO – HRVATSKA: Hrvatska reprezentacija i Maroko igraju prvu utakmicu u skupini F SP-a. Prijenos već u 11 sati

U srijedu, 23. studenog, od 11 sati ujutro Hrvatska i Maroko otvaraju Svjetsko prvenstvo u grupi F, gdje kasnije igraju Belgija i Kanada (20.00). Sve utakmice SP-a.

Misli izbornika Zlatka Dalića i njegovih igrača usmjerene su upravo na prvu utakmicu na prvenstvu, koju su mnogi unaprijed proglasili najvažnijom u grupnoj fazi i borbi za plasman u osminu finala.

U nedjelju 27. studenog je na rasporedu utakmica Hrvatska – Kanada, a derbi grupe F igra se u četvrtak 1. prosinca, kada Hrvatska igra protiv Belgije.

PRVIH 11 VATRENIH

Ako ne bude nikakvih ozljeda i nepredviđenih situacija, Dalić će na otvaranje Svjetskog prvenstva izvesti svoju unaprijed zamišljenu postavu. Rekao je kako velikih upitnika nema, tek se za nekoliko pozicija dvoumio koga staviti u prvih 11.

Na golu bi trebao biti Livaković, na bočnim pozicijama Juranović i Sosa. Joško Gvardiol trebao bi nastupiti sa zaštitnom maskom nakon ozljede koju je zadobio u klubu, a prema najavama, uoči odlaska prema Katru Josip Šutalo mogao bi dobiti prednost ispred Dejana Lovrena u posljednjoj liniji.

Vezni red je neprikosnoven. Marcelo Brozović malo iza Matea Kovačića i Luke Modrića. Na desnoj strani napada neupitan je Ivan Perišić, a pitanje je jedino tko će u špicu i na desnu stranu. Andrej Kramarić čini se kao prvi kandidat za vrh napada, dok je Mario Pašalić kandidat za ulogu desnog krila koje se uvlači iza napadača.

Marokanci su prva afrička reprezentacija u povijesti koja je prošla grupnu fazu Svjetskog prvenstva, napravivši to 1986. godine u Meksiku, a do danas su ostali jedan od respektabilnijih predstavnika afričkog nogometa.

Izvor: Gol.hr Foto: HNS/Drago Sopta