NOGOMET

POTPUNO LUDILO: Jeste li svjesni kakav rasplet prijeti Hrvatskoj ovaj tjedan?

Nakon što je u četvrtfinalu izbacila Brazil, a u skupini zaustavila Belgiju, hrvatskoj reprezentaciji otvara se prilika izbaciti i treću reprezentaciju svijeta, Argentinu.

Brazil je trenutačno vodeća reprezentacija svijeta na ljestvici Međunarodne nogometne federacije (FIFA) s 1841 bodom. Druga je Belgija s 1816 bodova, a treća Argentina s 1773 boda. Vatreni su Brazil izbacili u četvrtfinalu nakon drame produžetaka i izvođenja jedanaesteraca, dok su Belgiju zaustavili u skupini, pa su “Crveni vragovi” otputovali kući već nakon prvog kruga. Ispred još uvijek aktualnih svjetskih doprvaka sada stoji Argentina, aktualni prvak Južne Amerike i treća reprezentacija svijeta sa FIFA-ine ljestvice. Zanimljivo, na četvrtom mjestu ljestvice nalaze se aktualni svjetski prvaci Francuzi s 1759 bodova. Kada bi Hrvatska u polufinalu porazila Argentinu, a potom u finalu uzvratila Tricolorima za poraz iz Moskve, na putu do svjetskog trona srušila bi prve četiri reprezentacije svijeta.

Dodajmo kako je hrvatska vrsta trenutačno na 12. mjestu ljestvice s 1645 bodova, međutim nakon SP-a uslijedit će znatan skok Vatrenih.

Izvor: HINA Foto: Gol.hr