NOGOMET

LIJEPA GESTA: Počast prijateljima s kojima ih je davno još zbližila nogometna lopta

Inicijator Stjepan-Štef Benić ponovno je okupio prijatelje karlovačke nogometaše veterane kako bi se prisjetili prijatelja kojih više nema među živima a s kojima su proveli niz godina prijateljevanja i sportskih druženja: Pepača, Čavleka, Vlainića, Švegara, Tateka, Pljuce, Vukina, Joge, Pišota i drugih.

Okupivši se na Katoličkom groblju na Dubovcu oko vječnoga počivališta Milana-Miška Stilinovića. Svijeće su zapalili i položili cvijeće, na slici, slijeva: Čača, Pići, Pasta, Koraba, Nikica,Beli, Đuka, Alen, Pišo, Štimac i Štef.

Štef Benić prisjetio se tig trenutka dana provedenih s pokojnim prijateljem:

  • Sve nas je još davno zbližila nogometna lopta, a krenulo je igranjem na malonogometnim turnirima. Najčešće na tradicionalnom karlovačkom malonogometnom turniru u dvorani na Rakovcu. Miško je bio legenda karlovačkog nogometa. Prvi nas je napustio još tamo 1984. godine. Osim njega otišle su još brojne nogometne legende ovog grada koje počivaju na ovom groblju i kojima jednom u godini odajemo počast. Oni su to zadužili i nekad ih nećemo zaboraviti! – kazao je Benić.

Foto: B. Obradović/HRK