NOGOMET

LIGA NACIJA: Hrvatska će imati fantastičnu podršku u Ligi nacija. Očekuje se nova invazija u kockicama

Hrvatska nogometna reprezentacija trebala bi imati sjajnu podršku navijača na završnom turniru Lige nacija u nizozemskom Rotterdamu. Iz UEFA-e su HNS-u priopćili informaciju kako je 14 tisuća navijača kupilo ulaznicu za susret protiv domaćina Nizozemske te su se izjasnili kao navijači Vatrenih.

Stadion De Kujip prima 47.500 navijača, što bi značilo kako će Dalićevi izabranici imati oko trećinu stadiona na svojoj strani, iako naravno nije isključeno kako će se naši navijači snaći i na druge načine pa kupiti dragocjeni papirić.

Naravno, vrlo je moguće kako su naši navijači došli do karata i nisu se izjasnili kao fanovi Hrvatske, što bi značilo da će kockasti imati još veću podršku. Podsjetimo, protiv Austrije u Beču na tribinama se našlo 25 tisuća ljudi koji su navijali za Hrvatsku i to je bilo najbolje ‘gostovanje’ što se tiče ovogodišnje Lige nacija.

Teško je prisjetiti se kada smo imali ovako brojnu podršku izuzev spomenutog Beča i svjetskog prvenstva 2006. godine u Njemačkoj kada su kockice preplavile ulice. Vatreni 14. lipnja igraju prvu utakmicu u polufinalu, a 18. lipnja je na rasporedu finale i nadamo se kako ćemo se tamo naći protiv Španjolske ili Italije.

Izvor: VL Foto: FaH