NOGOMET

KONFERENCIJA ZA MEDIJE: Karlovački plavo-bijeli dobro pripremljeni i motivirani očekuju nastavak proljetnog prvenstva

Nakon Izborne skupštine koje je održana prije nekoliko dana, Uprava NK Karlovac 1919 sazvala je za subotu 27. veljače konferenciju za novinare na kojoj su se novinarima obratili novoizabrani predsjednik Matija Furač i glavni trener i šef Stručnog stožera Sreten Ćuk, kao i neki igrači koji su pristupili karlovačkom klubu u ovom prelaznom roku.

Pojačanja su: Toni Anić, Luka Bogović, Branko Đukić, Carlos Olmo Carvajal, Zvonko Pamić, Mateo Pribanić, Filip Soldo, Filip Srpak i Kristian Sušilović, a iz juniorskog pogona prvoj momčadi su priključeni Duško Petrović, Ivor Ribar i Gabrijel Stepinac.

POVRATAK “ODBJEGLIH SINOVA”

Karlovac je u dva navrata osvježio momčad a trener Sreten Ćuk je, pored priključivanja mlađih igrača iz omladinskog pogona, povratak nekih igrača nazvao povratkom „odbjeglih sinova“. Nakon pripremnog razdoblja šef struke smatra kako je momčad dobro pripremljena za nastavak sezone:

– Iza nas je 50 trenažnih aktivnosti, bili smo i u Medulinu 6 dana, igrali smo prijateljske utakmice i smatram da nešto spremniji ulazimo u proljetni nastavak prvenstva. Trebamo se dočepati četvrta ili peta pozicije odozdo koja nam pruža jednu komociju, a nakon toga vidjeti koliko su daleko drugi da ih pokušamo uloviti – rekao je trener Ćuk.

Naglasio je kako je potreban veći iskorak za još bolji rad Škole nogometa. Karlovac je poznat kao rasadnik nogometaša i to mora ostati i dalje a ne igrače tražiti po drugim sredinama jer je karlovački nogometni bazen dovoljno je snažan i bogat nogometnim talentima.

PREDSJEDNIK I TRENER

Obratio se još i novi kapetan momčadi Ivan Mamić koji je naglasio kako igrači nestrpljivo očekuju početak prvenstva i da se nada kako će se dignuti na tablici i ostati u ligi što im je glavni cilj. Govorili su još povratnici u klub Mateo Pribanić i Zvonko Pamić te pojačanje Španjolac Carlos Olmo, brat poznatijeg nogometaša Danija Olma, dok je predsjednik kluba Matija Furač naglasio kako je zasad jedini cilj zadržati rang natjecanja te da bi već sada trebalo razmišljati o novoj sezoni kad bi ciljevi trebali biti veći.

Dvije osobe su u ovom trenutku najvažnije za klub – trener i predsjednik (na fotografiji). Bez simbioze njih dvojice nema uspjeha. Za trenera je jasno kako će iz igrača znati izvući maksimum, dok se za predsjednika zasad može konstatirati da su njegove reference kao sportskog djelatnika nepoznate i neprovjerene. Kao predsjednik Gradskog vijeća vjerojatno da ima potporu partije na vlasti. Što će biti kada to više ne bude?