NOGOMET

Karlovački plavo-bijeli ispali iz Kupa od prvoligaša Slaven Belupa, ali igrom nisu razočarali

Nogometaši Karlovca 1919 ispali su u šesnaestini finala Hrvatskog nogometnog kupa od prvoligaške momčadi Slaven Belupa iz Koprivnice nakon što su na stadionu uz Koranu pred oko 500 gledatelja izgubili rezultatom 2:0 (1:0).

Strijelci za Koprivničane bili su Zapata u 38. minuti i Krstanović u 72 . minuti iz jedanaesterca.

Od utakmice s Dinamom u Zagrebu koprivnički prvoligaš nije zabilježio pobjedu do sada u Karlovcu gdje su prekinuli taj negativan niz. To nikako nije značilo da je karlovački trečeligaš bio favorit u toj kup utakmici. Dapače, to su bili Koprivničani ali treba naglasiti da dobrim dijelom susreta to baš i nije tako izgledalo. Iskusnija i kvalitetnija momčad Slaven Belupa bila je očekivano češće u posjedu lopte. Međutim, karlovački plavo-bijeli nisu bili bez šanse, imali su povremene bljeskove i dobre poteze. Što je puno važnije od toga borili su se, trčali na svaku loptu, tražili prilike za šansu … Mogli bi tako i zaključiti kako je Karlovac zasluženo izgubio, ispao iz daljnjeg natjecanja za kup, ali je profitirao u jednoj izvanredno jakoj trening utakmici. Za nadati se je samo da nisu izgorjeli i da će s isto takvim elanom igrati uza par dana, u subotu u Donjoj Bistri s NK Bistrom, utakmicu 6. kola 3. Hrvatske nogometne lige Središte. Kup nije nevažno natjecanje, dapače! Ali, za dobro posloženu momčad Sretena Ćuka u ovom trenutku je važnije prvenstvo. Neka me demantiraju ako mogu …

KARLOVAC 1919: Bogović, Vratarić, Đopar, Bagarić (od 62. Sušilović), Pamić, Mamić (od 62. Cahani), Čolić (od 46. Čakarić), Prpić, Olmo (od 77. Bibić), Oršolić, Mićunović (od 46. Pribanić). Trener Sreten Ćuk.

SLAVEN BELUPO: Čović, Zirdum, van Bruggen, Goda (od 54. Grgić), Mlinarić, Hadžić (od 63. Bogojević), Glavčić, Paracki (od 46. Caimacov), Brković (od 54. Krstanović), Zapata (od 74. Laušić), Bosec. Trener Zoran Zekić.