NOGOMET

Juniorima NK Karlovac 1919 kup Županijskog nogometnog saveza i plasman u daljnje natjecanje

Na pomoćnom igralištu stadiona „Branko Čavlović Čavlek“ odigrano je finale Hrvatskog nogometnog kupa (HNK) za područje Nogometnog saveza Karlovačke županije (NSKŽ) u kategoriji juniora u kojem su se sastali NK Karlovac 1919 i NK Dobra iz Svetog Petra.

Pobijedili su juniori karlovačkog kluba rezultatom 6:0 uz tri pogotka Gabrijela Stepinca te po jednim Nike Polovića i Mate Cindrića, uz jedan autogol igrača Dobre.

Osvajanjem županijskog kupa juniori NK Karlovac 1919 osigurali su nastavak natjecanja u Kupu Hrvatske na razini Središta Zagreb.

Instruktor nogometa na treningu Karlića i prvenstvenoj utakmici limača NK Zrinski Ozalj

Limači, mlađi pioniri, pioniri i juniori NK Zrinski Ozalj natječu se u 1. ŽNL NSKŽ, dok selekcija Karlića nije u redovnom ligaškom sustavu natjecanja.

– Obzirom da selekcija Karlića trenutno broji 15 aktivnih igrača plan je trenera pružiti im iskustvo igranja kroz prijateljske utakmice s vršnjacima iz klubova u okruženju pa je tako i održana utakmica s vršnjacima iz Malog Erjavca. U narednoj sezoni cilj je uključiti ih u ligu Karlića NSKŽ –objašnjava glavni tajnik NSKŽ Tomislav Kuzman.

S mladeži u NK Zrinski Ozalj trenutno rade trojica licenciranih trenera, dok su još trojica treneri kandidati čija je želja usavršavati svoja znanja na edukaciji Nogometne akademije HNS-a. Klub ima stotinjak registriranih igrača mlađih uzrasta koji redovito treniraju triput tjedno na terenima u Ozlju i Malom Erjavcu.