NOGOMET

JASNA PORUKA NAVIJAČA: ‘Skupština je kartel, a politika uvijek nađe interes u održavanju ovakvog stanja‘

Period nakon Svjetskog prvenstva u Kataru gdje su se Vatreni okitili brončanom medaljom, obilježilo je turbulentno stanje u Dinamu gdje traje borba za vlast. Bitku vode dvije struje: Mamićeva koja ima prevlast u Skupštini i Nadzornom odboru dok ona druga, Antolić i društvo imaju prevlast u Izvršnom odboru.

Sada su se o čitavoj situaciji oglasili i Bad Blue Boysi čije prioćenje donosimo u cijelosti:

“Sada kad su svi akteri upoznali širu javnost sa svojim motivima u borbi za klub, valjda se očekuje i od nas da iznesemo svoj stav. Pa da 790. put od nadležnih tijela kluba zatražimo da pred Skupštinu stave prijedlog o izmjenama klupskog Statuta kojima bi se stalo na kraj lešinarenju nad Dinamom.
I onda bismo trebali očekivati da jedno duboko kompromitirano tijelo kluba kao što je Skupština, u interesu Dinama, izglasa promjene koje bi mu povratilo legitimitet. Da sva ta sila Mamićeve rodbine, kumova, vozača i satelita glasa u interesu kluba.
Po sastavu, odlukama koje su donosili i načinu na koji se u nju delegira to tijelo izgleda i funkcionira kao kartel i njegova svrha je prije svega da se zaštite privatni interesi nekolicine. Samim tim je nemoguća bilo kakva vrsta obrata koja uključuje neku drugačiju opciju od one koja uključuje interese neke druge grupacije.
Ovakav sustav uređenja kluba čedo je prije svega lokalne i državne politike koja uvijek pronađe svoj interes u održavanju ovakvog stanja. Godine prolaze, a svi se prave ludi i banaliziraju ovakav nakaradan ustroj kluba koji je već rezultirao brojnim aferama i malverzacijama.
Bez izmjena Statuta apsolutno ništa se neće promijeniti u upravljanju klubom. Sve one dobre, pozitivne stvari zasjenit će sramoćenja kojima svjedočimo ovih dana. I nove afere i pravosudni procesi koji slijede i koji će tek isplivati.
Kao što mi nemamo iluzije da će se problem riješiti iznutra, tako ni vlast u Gradu i državi ne bi trebala imati iluzije da će biti lišena svoje odgovornosti.”
– napisali su Boysi na svojoj službenoj stranici.

Izvor: SN Foto: Goran Mehkek/CROPIX