NOGOMET

IZBORNA SKUPŠTINA KLUBA S „ČAVLEKA“: Jedina novost je rotacija na čelnoj funkciji – Matija Furač zamijenio Josipa Ribara!

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Karlovca Matija Furač novi je predsjednik NK Karlovac 1919 izabran na Izbornoj skupštini održanoj u četvrtak, 25. veljače 2021.

Na toj funkciji zamijenio je dosadašnjeg predsjednika Josipa Ribara koji je uspješno obnašao funkciju predsjednika te uspio financijski stabilizirati klub, a u klubu ostaje i dalje kao član Izvršnog odbora.

Izvršni odbor: Perica Vucelić (prvi dopredsjednik), Mario Marković (drugi dopredsjednik), Bruno Furač, Oliver Joha, Tomislav Kuzman, Josip Ribar, Danijel Tomačić i Dragan Turić. Tajnik ostaje i dalje Stjepan Benčić. Nadzorni odbor: Matija Štefančić, Goran Božić i Marko Babić.

U odnosu na dosadašnji sastav Izvršnog odbora jedina novost je rotacija na funkcijama – dosadašnji predsjednik Ribar otišao je za člana Izvršnog odbora, a dosadašnji član Izvršnog odbora Matija Furač izabran je za predsjednika kluba.

Ovo bi moglo značiti da je stari saziv uspješno vodio klub a da je izmjena na čelnoj funkciji tek „svježa krv“ koja bi trebala dodati „šlag“ na sve ono što je u proteklom mandatu dobro učinjeno. No, što je od toga točno saznat ćemo ubrzo jer vremena je malo, a ono brzo curi.

Međutim, sa sigurnošću već sada možemo zaključiti da novom predsjedniku neće nimalo biti lako jer će trebati “zasukati rukave” ne bi li osigurao punu blagajnu kluba koji ima za ambiciju zadržavanje sadašnjeg ranga a kasnije i plasman u Drugu ligu. Sve to košta! Na Upravi je da osigura uvjete, igračima da treniraju i igraju, a bez te simbioze neće biti ništa od zacrtanog ambicioznog plana.

Iz Financijskog izvješća za prošlu godinu izdvajamo da je klub uprihodio 841.733,00 kune, imao rashode u visini 845.535,00 kuna, a na dan 31.12.2020. godine na raspolaganju je imao 44.588,00 kuna.


Koji je stvarni interes sponzora kluba?
Tvrtka Proton ulaganja d.o.o. iz Zagreba važan je sponzor kluba. Bavi se sportskim aktivnostima i sportskom infrastrukturom. Imaju planove i za ulaganja u infrastrukturu. Za nadati se je samo da cilj sponzora nije dokopati se preko vlasti atraktivnog zemljišta u gradu i zaraditi na gradnji? “Bumo vidli kaj bu bilo”, rekli bi naši stari.


Novih prijateljskih utakmica neće biti, osim možda međusobnog odmjeravanja snaga. Dozvoli li Stožer početak službenih natjecanja u Trećoj ligi zaostalo posljednje kolo iz prvog dijela sezone igralo bi se već u srijedu 3. ožujka. Karlovac 1919 očekuje gostovanje kod Bistre, dok će zaostala utakmica s petrinjskom Mladosti biti odigrana u kasnijem terminu.

Foto: G. Tomičić/RM, T. Kuzman/NSKŽ