NOGOMET

HUMANITARNA UTAKMICA: Čak 6 golova Hajduka i Šahtara, utakmica privukla oko 4.000 gledatelja na Poljud

Prvu svibanjsku nedjelju Poljud je osvanuo u žuto-plavom dekoru s glazbenim ritmom Ukrajine. Šahtar je gostovao na Poljudu, Darijo Srna se vratio u svoj nekadašnji dom. Doveo je u ulozi sportskog direktora svoj Šahtar u također svoj Split.

Nažalost, nije povod bio primarno nogometni, već humanitarni, jer prihod utakmice namijenjen je djeci koja su u ratom pogođenoj Ukrajini ostali bez roditelja. U toj plemenitoj namjeri okupilo se na Poljudu oko 4000 znatiželjnika, mnogo i Ukrajinaca koji su izbjegli iz domovine zahvaćene ratnim vihorom pronašavši u Splitu i okolici svoje privremeno boravište. Za Ukrajince je na poluvremenu zapjevala njihova markantna pjevačica divnog glasa Olja Poljakov. Na centru Poljuda otpjevala je plavokosa Olja uspavanku za ukrajinsku djecu. Koreografijom je ukrajinsku pjevačicu pratilo dvoje ukrajinskih plesača koji su se razigrali na poljudskom travnjaku. Sve je bilo podređeno pomoći djeci, ali nije Dambrauskas humanitarnu utakmicu prepustio samo emocijama Ukrajinaca. Nogomet je bio u drugom planu.


HAJDUK – ŠAHTAR 3:3 (1:0)
SPLIT – Stadion Poljud. Gledatelja 4000. Sutkinja: Jelena Pejković (Split). Pomoćnici: H.Radić i Sarić. Četvrti sudac: Jurić.
STRIJELCI: 1-0 Ljubičić (10), 2-0 Lazar (49), 2-1 Topalov (59), 2:2 Stasiuk (75), 3-2 Ljubičić (80), 3-3 Borjačuk (90)
HAJDUK (3-5-2): Posavec (od 78. Fesjuk) – Bradarić (od 88. Petrović), Elez (od 58. Simić), Zulić (od 51. Zubanović) – Lovrencsics (od 87. B.Grgić), Fossati (od 58. Pukštas), Jakir (od 76, Vrcić), Lazar (od 58. Jurak), Letaj (od 88. Hrvojević) – Ljubičić, Biuk. TRENER: Valdas Dambrauskas.
ŠAHTAR (4-2-3-1): Pjatov (od 46. Trubin, od 83. Puzankov) – Konoplia (od 46. Kapinus, od 58. Stasiuk), Marlon (od 46. Bondar), Matvienko (od 46. Rakitski), Kornijenko (od 46. Buleza, od 58. Drambajev) – Bondarenko (od 71. Šostk), Stepanenko (od 71. Mišnov) – Topalov (od 71. Kristkiv), Sudakov, Mudryk (od 8. Sihjejev, od 46. Čeh) – Solomon (od 72. Bucha). TRENER: Roberto de Zerbi


HAJDUK PRIKUPIO OKO 600.000 KUNA

“Ukupno 6.550 ulaznica prodano je za humanitarnu prijateljsku utakmicu Hajduk – Šahtar koja je danas odigrana na Poljudu. Tijekom dana imali smo preko 30 tisuća poziva upućenih na donatorski broj 060 9006, a broj će biti aktivan sve do 15. svibnja. Osim toga u humanitarnu akciju donacijama su se uključili naši sponzori kao i prvotimci te je trenutni prikupljeni iznos otprilike 600 tisuća kuna. Večeras kreće aukcija novih bijelih dresova, svaki dan po dva dresa Hajdukovih prvotimaca, nevezano za to da li su igrali današnju utakmicu. Stoga, očekujemo da će prikupljeni iznos u narednim danima još narasti. Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali, tako i Vama, predstavnicima medija, što ste popratili ovu humanitarnu akciju”, objavili su iz Hajduka.

Izvor: SN/Jurica Radić Foto: Vladimir Dugandžić/CROPIX