NOGOMET

Hrvatski trećeligaš dobiva stadion i sportski centar od 100 milijuna kuna!?

Sportska infrastruktura u Hrvatskoj u pravilu ne izgleda baš najbolje, a po cijeloj Lijepoj Našoj za održavanje iste nedostaje novca. Ulaganja možemo nabrojati na prste jedne ruke, ali ono u Dugom Selu je uistinu spektakularno.

Naime, tamošnje gradsko rukovodstvo najavilo je izgradnju sportsko edukativnog centra u čijem je središtu nogometni stadion. Uz njega bi se gradilo još nekoliko nogometnih terena, dvije dvorane, teniski teren, kuglanu, malonogometni tereni te hostel za mlade sportaše.

  • Budući da je to sportsko-edukativni centar, nadamo se pomoći županije i ministarstva obrazovanja, ministarstva sporta i turizma, HNS-a u financiranju, odnosno svih onih koji bi mogli ovakav projekt podržati. Jer to je jedinstven projekt u Republici Hrvatskoj, možda čak i u Europi – izjavio je gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian.

Cijeli projekt je vrijedan 100 milijuna kuna, stadion bi imao 6.000 sjedećih mjesta i natkrivene tribine pa bi tamošnji klub dobio jedan od najmodernijih stadiona u Hrvatskoj. Inače, Dugo Selo je prošlu sezonu završilo na drugom mjestu 3. HNL Središte.

VIDEO https://youtu.be/bHMTvDhFQd8

Izvor: SN/Foto: screenshot youtube