NOGOMET

Hrvatska U-21 reprezentacija saznala suparnike na Europskom prvenstvu

Hrvatska će igrati u skupini D s Portugalom, Engleskom i Švicarskom na Europskom prvenstvu koje se održava u Mađarskoj i Sloveniji, odlučio je ždrijeb koji je u petak održan u Nyonu.

Grupna faza U-21 Europskog prvenstva se održava od 24. do 31. ožujka 2021., a pobjednici i drugoplasirani iz svake skupine ostvaruju plasman u nastavak natjecanja koje se igra od 31. svibnja do 6. lipnja 2021.

Na završni turnir U-21 Europskog prvenstva plasiralo se devet pobjednika skupina te pet najboljih drugoplasiranih momčadi, među kojima je i Hrvatska te domaćini turnira Mađarska i Slovenija.

Šesnaest reprezentacija na ždrijebu je bilo podijeljeno u četiri skupine od četiri reprezentacije, s time da su domaćini turnira već od ranije znali u kojim će skupinama te na kojoj poziciji unutar skupine nastupati na nadolazećem Euru U-21 – Mađarska se nalazi na prvoj poziciji u Skupini A, dok se Slovenija nalazi na prvoj poziciji u Skupini B.

Utakmice unutar Skupina A i C bit će odigrane u Mađarskoj, dok će reprezentacije u Skupinama B i D, među kojima je Hrvatska, fazu skupina na Euru U-21 provesti u Sloveniji.

U skupini A su Mađarska, Njemačka, Rumunjska i Nizozemska, u skupini B su Rusija, Francuska, Island i Danska, a u skupini C Slovenija, Češka, branitelj naslova Španjolska te Italija.


SVE SKUPINE NA EURU U21
A: Rumunjska, Mađarska, Njemačka, Nizozemska
B: Slovenija, Češka, Italija, Španjolska
Grupa C: Island, Rusija, Danska, Francuska
Grupa D: Švicarska, Hrvatska, Portugal, Engleska


Izvor: HINA Foto: Damir Krajač/CROPIX