NOGOMET

HNS seli u predivan kompleks u širem centru Zagreba: “Tamo bi napravili Kuću nogometa”

Hrvatski nogometni savez održao je redovitu Skupštinu na kojoj se pohvalio pozitivnom financijskom bilancom. Prošle godine u kući nogometa zaradili su oko 26 milijuna kuna. Na konferenciji za medije najviše je bilo riječi o televizijskim pravima, ali i kampu reprezentacije.

HNS je odradio brzopoteznu Skupštinu u kojoj se rezimiralo financijsko stanje. Proslavio se plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru, novac je u blagajni. 26 milijuna kuna a stiže uskoro i novac od tv prava za prvoligaše. Podsjetimo ugovor je težak 44 milijuna eura na 4 godine.

Predsjednik Marijan Kustić ističe:

  • Čim se vratimo iz Katara realizirat ćemo potpis glavnog ugovora. Već su pripreme napravljene ali kad sjednemo s klubovima znat ćemo tko će koliko dobiti.

Znači idući mjesec znat ćemo raspodjelu novaca u 1., ali i u 2. ligi. Jer pogotovo brojnim drugoligašima ovo bi mogla biti solidna financijska injekcija.

  • Primjerice, u 2. ligi netko tko ima proračun 2 milijuna kuna ili 2 i pol, i netko vam kaže da ćete imati iduće 4 godine 500 tisuća ili 600 tisuća kuna, onda znate koliko će to značiti za te klubove.

Ponovno je u fokus došao predivan kompleks Zagrebella. Mjesto u širem centru Zagreba koje u HNS-u vide kao svoju buduću lokaciju.

  • Glavna tema bio je Zagrebello, za koji smo mi pokazali i iskazali našu zainteresiranost. Na mjestu gdje je Zagrebello napravili bi Kuću nogometa. Bio je konstruktivan sastanak. Zahvaljujem gradonačelniku i nadam se da ćemo se naći i razgovarati dalje.

S gradskim vlastima se potegnulo i pitanje izgradnje stadiona.

  • Imali smo sastanak oko toga. Mi smo kao Savez rekli da bi podržali izgradnju stadiona na mjestu gdje je današnji Dinamov stadion – zaključio je Kustić.

Do sada se na tu temu 30 godina sastajalo i dogovaralo. Bez prve lopate. Tko zna, možda i nju uskoro dočekamo.

Izvor: GOL.hr/Vlado Boban