NOGOMET

HNS-NOVINARI: Novinari zabili tri pogotka All star momčadi HNS-a, ali pobijedili su tek u trećem poluvremenu

Iako je rezultat bio u drugom planu, valja naglasiti kako bi Vedran Ćorluka, Niko Kranjčar, Ivica Olić, Igor Bišćan, Stipe Pletikosa, Ognjen Vukojević i ostali velikani hrvatskog nogometa vjerojatno namučili i malo ozbiljnije društvo.

All star momčad HNS-a, u kojoj su uz djelatnike Saveza zaigrali i članovi stožera hrvatskih reprezentacija, svladala je u prijateljskoj utakmicu selekciju hrvatskih novinara rezultatom 10:3. Izbornih Zlatko Dalić vodio je All Star momčad, dok je izbornik selekcije novinara bio urednik Germanijaka Nikola Lipovac.

‘Kockaste’ je u vodstvo doveo Ivica Olić lijepim udarcem koji je odsjeo u maloj mrežici, ali je nakon 10-ak minuta žestoke borbe sjajan pogodak zabio Tomislav Mamić čime se ‘sedma sila’ vratila u život. Kad su vidjeli da je ‘vrag odnio šalu’, momci u crveno-bijelom ubacili su u brzinu više pa je Ante Tomić prije odlaska na predah zabio za 2:1. U nastavku All-Star selekcija HNS-a nije imala milosti prema selekciji novinara koja je čuvala nešto snage i za treće poluvrijeme, ali su ipak u nastavku uspjeli postići još dva pogotka, što svakako valja pohvaliti uzme li se u obzir da u All Star selekciji kombinirano bilo oko 500 nastupa za A reprezentaciju Hrvatske. Ižak Ante Sučić zabio je pogodak nakon što je Petar Zobec pretrčao gotovo pola terena te mu sve servirao ‘kao na pladnju’, a u listu strijelaca kod ‘gostiju’ upisao se i Milan Stjelja s bijele točke. Ognjen Vukojević igrao je rukom, sudac Bruno Marić prvo je pokazao da je riječ o slobodnom udarcu, ali nakon pregleda VAR-a (odnosno povika okupljenih gledatelja sa strane) odlučio se pokazati rukom prema bijeloj točki. U maniri Ivana Krstanovića, Milan Stjelja poslao je loptu u jednu, a golmana u drugu stranu. Usprkos primljenih 10 pogodaka, jedan od boljih pojedinaca kod ‘crnih’ bio je vratar Hrnčić. s tim da smo vidjeli nekoliko minijatura Stjelje, Šepata, Sučića, Mamića, Zobeca i Krušelja. Doduše, crveno-bijeli su ih imali barem pet puta više, ali to je bilo i za očekivati od njih.

Naravno, po završetku prijateljske utakmice – u kojoj smo vidjeli nekoliko spektakularnih poteza kojima su naši bivši reprezentativci pokazali kako je forma prolazna, a klasa vječna – djeca su utrčala u teren kako bi od svojih idola dobili autogram i selfie kao uspomenu. Kako to obično biva, odigrano je i treće poluvrijeme u kojem su snage ipak bile puno ujednačenije nego na terenu, ali dogovor je da će konačan ishod istog ostati samo među okupljenima. Predsjednik HNS-a Marijan Kustić zakazao je novo druženje u rujnu ove godine, s tim da je kroz šalu dao do znanja izborniku novinara Nikoli Lipovcu da će morati održati ozbiljan sastanak u slučaju da se ponovi još jedan ovako težak poraz.

Za HNS All star momčad igrali su: Stipe Pletikosa, Marijan Kustić, Petar Krpan, Igor Bišćan, Vedran Ćorluka, Ognjen Vukojević, Niko Kranjčar, Ivica Olić, Ante Tomić, Nikša Martinac, Nikola Badovinac, Jurica Jurjević, Ante Cicvarić, Tomislav Pacak i Marko Cvijanović.
Za selekciju novinara igrali su: Fabian Hrnčić, Mislav Znaor, Mato Galić, Dubravko Miličić, Hrvoje Tironi (24sata), Ižak Ante Sučić, Petar Zobec (Germanijak), Dražen Krušelj, Tomislav Mamić (Jutarnji list), Antonio Vuksanović, Filip Škrlec, Luka Tunjić (RTL), Milan Stjelja i Marko Šepat (Nova TV).

Izvor: www.germanijak.hr Foto: Drago Sopta /HNS