NOGOMET

4. HNL SREDIŠTE: Dugoreški i slunjski nogometaši ispali, nadaju se reorganizaciji i ostanku u istom društvu

Završena je prvenstvena sezona 2021./2022. u 4. Hrvatskoj nogometnoj ligi Središte u kojoj su se natjecali županijski klubovi NK Duga Resa 1929 i NK Slunj. Dugoreški nogometaši završili su prvenstvo na pretposljednjem 15. mjestu tablice s 18 bodova, a NK Slunj je završio prvenstvo na posljednjem 16. mjestu s 8 bodova.

Prema situaciji kakva je danas obje ekipe ispadaju te će se od sljedeće sezone natjecati u nižem rangu. Međutim, neke su kombinacije da će ipak ostati u istoj ligi koja bi od jeseni mogla postati peti rang natjecanja? Dugoreški i slunjski nogometaši bi tako ipak igrali niži rang, ali ne u 1. ŽNL. Nadaju se reorganizaciji i ostanku u istom društvu. Ukoliko prvak 1. ŽNL, NK Vojnić ’95, ode gore – u viši rang, mogao bi im se pridružiti u istoj ligi. NSKŽ bi tako od jeseni mogao imati 3 predstavnika u istom rangu natjecanja. Zasad su ovo samo kombinacije a točan sastav lige znat će se kad završe sve kvalifikacije i popune se rangovi iznad ovog. NK Karlovac 1919 također čeka rasplet nadajući se da će igrati novu jedinstvenu ligu.

Kako god okrenuli nogomet u Karlovcu i Karlovačkoj županiji zaslužio je neprolaznu ocjenu.

DUGA RESA 1929 – KLANJEC 4:1 (3:0)

Nogometaši Duge Rese 1929 poraženi su u 30. kolu na stadionu uz Mrežnicu od NK Klanjca rezultatom 4:1 (3:0). Strijelci su bili Pavlinić 3 i Trbušić 1 gol za goste, a strijelac jedinog gola za domaću momčad bio je Florijan Halavanić.
NK Duga Resa 1929 nastupila je u sljedećem sastavu: Demirović (od 46. Biličić), Marinić, Boljar, Brbot, Vrbanić, Stojković (od 56. Mihalić), Lesić, Grubešić (od 56. Palajsa), Halavanić, Strgar, Mance (od 46. Babić).

ŠPANSKO – SLUNJ 6:0 (3:0)

Nogometaši Slunja izgubili su u Zagrebu od NK Španskog rezultatom 6:0 (3:0). Golove za pobjedničku momčad postigli su Vidović i Pavlek po 2 gola, a po 1 gol postigli su Tadić i Kokorić.
Za NK Slunj su igrali: Maravić, Bauman (od 35. Krizmanić), Piršić, Božičević, Radočaj, Sabljak, Paulić, Suša (od 46. Plečko), Vidoš (od 75. Sminderovac), Valentić, Tin Štefanac.