NOGOMET

GOLMAN ZA DINAMO? Karlovčanin Ivan Brkić opet izabran u momčad kola azerbajdžanskog prvenstva

Mediji u Azerbajdžanu puni su pohvala za našeg vratara u Bakuu, Karlovčanina Ivana Brkića. U zadnjem kolu azerbajdžanskog nogometnog prvenstva opet je izabran u momčad kola, a sljedeću utakmicu njegov klub, Neftchi PFC, igra derbi protiv vodećeg Qarabaga. Ima najviše točnih ispucavanja i jedan je od rijetkih koji može rukom prebaciti loptu na suparničku polovicu.

Ratnih godina roditelji Ivana Brkića bili su prognani iz Ljubije (BiH), pa su se skrasili u Vojniću, a on je vratarsku karijeru započeo u Karlovcu. Gibak poput pantere Ivan Brkić (194 cm visok) branio je i za hrvatsku U-19 i U-21 reprezentaciju. Zamalo je stao na vrata BiH čije državljanstvo također ima (tada je branio za mostarski Zrinjski), ali je ipak ostao u redu koji čeka za jedinicu među Vatrenima.

Talentirani Karlovčanin je dugo bio na meti splitskog Hajduka ali je 2022. ugovor na godinu i pol dana potpisao s najtrofejnijim klubom Azerbajdžana, Neftchi PFC. Nakon 1,5 godine u Neftchiu produljen mu je ugovor na još dvije godine s automatskim produljenjem na treću godinu, ako bude imao nastup u više od 70% utakmica, što zasad nije upitno.

Kako sada brani ne bi nas čudilo da dobije poziv i iz zagrebačkog Dinama.