NOGOMET

FURAČ vs FURAČ: „Uđite što prije u viši rang i imat ćete podršku Grada“, obećao je gradonačelnik Damir Mandić

Na Izbornoj skupštini Nogometnog kluba Karlovac 1919 koja je održana u petak, 26. siječnja 2024., nakon dosadašnjeg predsjednika Matije Furača, za novog predsjednika NK Karlovac 1919 izabran je Bruno Furač, dugogodišnji nogometni djelatnik.

Naime, klub je, nakon ostavke Matije Furača u lipnju 2022., do sada vodio dopredsjednik Perica Vucelić.

Skupština kluba koja je do sada imala 20 članova povećana je na 37 članova, a Izvršni odbor je povećan s 9 na 11 članova. Na prijedlog novog predsjednika u novi Izvršni odbor izabrani su: za dopredsjednika Josip Ribar, a za članove Ivan Čavlović, Branko Mandić, Nikola Šprajcer, Krešimir Perković, a jednog člana dati će AB Gradnja, glavni sponzor kluba.

Najvažniji cilj prve momčadi je ulazak u SuperSport 1. Hrvatsku nogometnu ligu te jači, bolji, rad u Školi nogometa. Dakako, važan a možda i najvažniji cilj je osiguranje financijskih sredstava jer bez toga svi ostali ciljevi “padaju u vodu“.

Izbornoj sjednici Skupštine prisustvovao je karlovački gradonačelnik Damir Mandić, Boris Durlen iz Hrvatskog nogometnog saveza (HNS), predsjednik Nogometnog saveza Karlovačke županije (NSKŽ) Neven Šprajcer sa suradnicima, u ime karlovačke županice pročelnica Upravnog odjela za školstvo Karlovačke županije Marija Šćulac i ispred Karlovačke športska zajednice (KŠZ) Marijeta Ćelić, glavna tajnica. Svojom su nazočnosti pokazali koliko im je stalo do karlovačke „najvažnije sporedne stvari na svijetu“ i do dakako kluba, perjanice karlovačkog nogometa.

  • Što prije uđite u viši rang imat ćete podršku Grada – naglasio je između ostaloga karlovački gradonačelnik.

Foto: Trend TV


KARLOVAC SELI U MEDULIN

Nastavak priprema NK Karlovac 1919 imat će u Medulinu gdje ih očekuje nastup na međunarodnom turniru Medulin Cupu, ujedno i generalna proba pred nastavak prvenstva.

Igrati će u skupi s drugoligašom GKS Tychy iz Poljske, Rabotničkim iz Skoplja i Mladost iz Podgorice. Karlovac prvu utakmicu igra u nedjelju 28. siječnja (15 sati) protiv poljskog GKS Tychyja, 31. siječnja sastaju se s Rabotničkim, a 3. veljače s Mladosti.

U drugoj skupini turnira jesu Osječko iz Jurjevca, crnogorski prvoligaš Petrovac, Rudar iz Prijedora i Prva Iskra Barić iz Srbije.


PRIJE 30 GODINA: Nogometni veterani na grob Miška Stilinovića položili cvijeće i zapalili lampion

Nogometni veterani okupili su se oko vječnog počivališta prijatelja, pokojnog nogometaša Miška Stilinovića gdje su položili cvijeće i zapalili lampion. Legendarni karlovački nogometaš Miško Stilinović preminuo je prije 30 godina a njegovi prijatelji od tada svake godine obilaze njegov grob, kao i grobove ostalih prijatelja nogometaša. Neumorni inicijator je Stjepan Stevica Benić.