MIX NOGOMET

DONOSIMO DETALJE: Četiri ideje za novi izgled poljudskog stadiona

Nacional ekskluzivno donosi detalje o stadionu u Splitu koji bi javnosti trebali biti predstavljeni u veljači ove godine, a već je sada izvjesno da će ovo pitanje uskoro biti prebačeno i u političku sferu.

U potpunoj medijskoj tišini, za razliku od Zagreba o čijem stadionu već godinama raspravlja kompletna hrvatska javnost, Split se užurbano priprema za projekt temeljite obnove slavnog Poljuda, a Nacional je tijekom proteklog tjedna u razgovoru s više osoba uključenih u ovaj proces doznao sve opcije i njihove detalje.

Na stolu su zasad četiri moguća rješenja: obnova splitskog stadiona u postojećim gabaritima i funkcionalnostima, čime bi se on doveo na razinu iz 1979. godine; potom temeljita rekonstrukcija Poljuda koja bi uključivala postavljanje potpuno nove krovne konstrukcije i ‘’ukopavanje’’ terena kako bi se uklonila atletska staza i povećao kapacitet gledališta; zatim dodjela gradskog zemljišta na drugoj lokaciji Hajduku koji bi ondje izgradio potpuno novi stadion, dok bi ‘’ušminkani’’ Poljud služio potrebama drugih klubova, drugih sportova i različitih događaja poput koncerata.

Na koncu, četvrta i zasad najmanje realna opcija uključuje potpuno uklanjanje postojećeg stadiona i gradnju novoga na istom mjestu. Kako je Nacionalu potvrđeno, najkasnije do kraja veljače Grad Split i Hajduk javnosti će predstaviti ove četiri mogućnosti i otvoriti javnu raspravu o svakoj od njih….

Izvor: Nacional Foto: HNK Hajduk