MALI NOGOMET NOGOMET

50. IZDANJE: Predstavljena monografija “Hram malog nogometa – 50. godina Kutije šibica”

Sve je spremno za početak jubilarnog 50. izdanja malonogometnog turnira Kutija šibica 2021. koji će se održati od 27. studenog do 29. prosinca. Za prestižnu titulu pobjednika “Kutije šibica” ove godine borit će se 212 ekipa, te 1260 igrača iz šest zemalja.

Uz 50. seniorski turnir igrat će se i 14. veteranski turnir te 5. turnir žena. Izvlačenje parova održano je u srijedu, a utakmice će se igrati u sportskim dvoranama Dom sportova, Boško Božić Pepsi i Dubrava.

Rođendansko izdanje obilježeno je i posebnom monografijom “Hram malog nogometa – 50. godina Kutije šibica” iza koje stoje brojni sportski novinari i znalci, na čelu s Antonom Samovojskom, sportskim novinarom i bivšim igračem Kutije te Robertom Šolom, glavnim urednikom Sportskih novosti.

  • Kutija šibica je Zagrebu dala mnogo pa je bilo vrijeme da se i mi na neki način odužimo Kutiji. Sam naslov monografije je indikativan i govori apsolutno sve jer pedeset godina nije malo i zlatni jubilej je poseban događaj, koji je zavrijedio jednu ovakvu posvetu. Knjiga je spomenik, knjiga je svjedok vremena, prošlih i sadašnjega, ona je neobično vrijedna, jer nam ne dopušta da zaboravimo. Emocija, radost, ljubav ili podatak, slika koju smo zaboravili. Sve to postoji u našoj maloj, a opet velikoj Kutiji – istaknuo je Anton Samovojska dodavši: – Ne mogu učiniti ništa drugo nego još jednom nakloniti se svima koji su pridonijeli da Kutija šibica doživi 50. obljetnicu i da je obilježe dostojanstveno i lijepom monografijom.

Turnir se održava u organizaciji Ustanova Upravljanje sportskim objektima i Gradom Zagrebom, a ulaznice će biti moguće kupiti na blagajnama dvorana u kojima se igraju utakmice te putem web stranice www.kutija-sibica.hr Cijena ulaznica je 10 kuna, dok će se trodnevna ulaznica za samu završnicu turnira moći osigurati za 50 kuna.

Monografija će biti u prodaji od 27. studenog, a moći će se kupiti po simboličnoj cijeni od 50 kuna, na blagajni Doma sportova tijekom trajanja utakmica.


Velika će pažnja biti posvećena provođenju svih nužnih epidemioloških mjera. Sukladno važećim Odlukama Stožera civilne zaštite RH i epidemiološkim preporukama HZJZ svi sudionici i posjetitelji Kutije šibica prilikom ulaska u objekt i na turnir bit će obvezni predočiti EU digitalnu COVID potvrdu o cijepljenju, testiranju i/ili preboljenju bolesti COVID-19. Djeca mlađa od 12 godina koja dolaze s roditeljima, a koji posjeduju EU digitalnu COVID potvrdu, izuzeta su iz obveze posjedovanja EU digitalne COVID potvrde.


Izvor: HINA Foto: R. Anić/PIXSELL